TJ Sušice FC Rokycany 0:3 (0:1). Důkazem našeho tvrzení budiž předposlední kolo. Domácí potřebovali bodovat, zatímco jejich konkurent v boji o udržení z Jindřichova Hradce si přál výhru hostů.

U Otavy se hrálo ve vedru a pro vývoj utkání bylo důležité, které mužstvo se dokáže jako první střelecky prosadit. „Podařilo se to nám, když ve 24. minutě na centr Pavla Aubrechta vyskočil Kuba Vaníček a hlavou rozvlnil síť," uvedl lodivod Pavel Aubrecht. V závěru poločasu však jeho svěřenci chybovali v obraně a soupeř si vypracoval příležitosti k vyrovnání. Gólman Švihořík měl naštěstí dobře postavené tyče.

„O přestávce jsme nabádali kluky, aby se snažili více držet míč. Nenechali se strhnout k nějaké hektické honěné, protože vedro bylo opravdu vražedné a fyzický fond odcházel mnohem rychleji," přiblížil Aubrecht poločasovou řeč. Svěřenci ho poslechli. Dokázali hrát organizovaně a v pravý čas aktivním pohybem nutili domácí k chybám, po kterých se podařilo přidat další dvě branky.

Na 0:2 zvyšoval v 69. minutě z brejkové situace Adam Čihák po přihrávce Rusňáka a na 0:3 upravil v 78. minutě Černý po vybojovaném míči a přihrávce Lukáše Aubrechta. Tento stav nemusel být konečný, kdyby naši vyslanci dokázali proměnit další stoprocentní příležitosti. Tváří v tvář proti brankáři Gillovi ale neuspěli.

Rokycany získaly tři body, protože se dokázaly konečně střelecky prosadit!