Staronový účastník divize s trochu krkolomným názvem Malše Roudné byl dalším soupeřem divizních fotbalistů Rokycan. Překvapení se v obci u Budějovic nekonalo.

Malše FC Rokycany 5:0. Naši zástupci s pouhými devíti vstřelenými góly za deset kol neměli být pro farmu ligových Budějovic vážnějším protivníkem, což se potvrdilo. První střelu směrem na domácí branku (mířila nad břevno) vyslal FC až po půlhodině hry, a za celý zápas ji vážněji trefil jen jednou. Ve 37. minutě z trestného kopu na hranici šestnáctky, kdy si Krůček s Píšou dávali těžké přihrávky místo jednoduchého odkopu. Nemohlo to skončit jinak než faulem. Ale Tobrmanovu ráno pod břevno Hajdušek vyrazil na roh. A to bylo od Rokycan prakticky vše.

Otázkou tak bylo, kdy se po gólech hladoví Malšané trefí poprvé a zda soupeře nepodcení. A protože skóre otevřel ve 20. minutě křížnou střelou Jasanský a mužstvo se vyvarovala tradičních fatálních chyb a hrálo s chutí i za rozhodnutého stavu, bylo o vítězi jasno dávno před koncem.

Druhý gól přidal ve 39. minutě Kadula a byl hodně laciný. Malá domů byla opravdu malá a pendl z Dynama, jehož hlavička pár minut před tím skončila na břevně, střílel neobsazen do opuštěné branky FC.

Po změně stran se hosté sice na pár minut usadili na roudenské půlce. Malšané však brzy zase najeli na provozní teplotu a těšili diváky pohlednými akcemi, které zpravidla rozjížděl s velkou chutí hrající veterán Rudolf Otepka. V 51. minutě zelenobílí soupeře vyšachovali a Trněný vše dokonal 3:0.

Pak si domácí hráli, co potřebovali, do hry poslali další talentované mládí, a další branky přidali až v závěru. V 79. minutě Lovička využil kiksu hostů a střílel do prázdné branky a v 89. minutě Trněný zakončil Jasanského brejk a nezištnou přihrávku před branku pátou trefou. Aplaus diváků byl oprávněný. Tohle vítězství bylo hodně zasloužené.

Góly: 51. a 89. Trněný, 20. Jasanský, 39. Kadula, 79. Lovička.

Rozhodčí Šimáček Hocek, Rejžek. Diváků: 120.