Fotbalistům přálo počasí, a tak sobotní divácká kulisa na zápasech krajských i okresních tříd byla početná. Podívejme se na výsledky.

Krajský přebor:

Muži FC Rokycany splnili tříbodový úkol, ovšem lehké to neměli. Houževnaté Přeštice porazili 1:0, když se v 73. minutě nádhernou ranou z trestného kopu prosadil Mraček.

1. A třída:

Nováček ze Zbiroha venku neuspěl. Exdivizním Chlumčanům podlehl 1:4 a v neděli dopoledne potřebuje doma proti Chotíkovu zabodovat naplno.

1.B třída:

V duelu o první místo Příkosice nezaváhaly. Deklasovaly Plasy 4:1 a Čechie si tak upevnila vedení ve skupině C.

Okresní přebor:

Rokycany B si pro cenné vítězství 2:0 dojely do Radnic. Jen o kousek dál - ve Skomelně - kopali domácí s Primalexem Břasy. Dramatické utkání vítěze nemělo, skončilo 3:3. Body se dělily i v dalším derby Holoubkov - Mýto B 0:0. Volduchy přehrály Těškov 1:0 a Mirošov prohrál s Dobřívem 1:2.

Okresní soutěž:

Oba sobotní zápasy skončily neslavně. Ve Zbiroze došlo k inzultaci sudího Moulise a utkání tak zůstalo nedohráno (viz níže), souboj Kakejcov - Holoubkov B se kvůli absenci hostů neuskutečnil.

Mládež:

V dorostenecké divizi se prosadily Rokycany. Starší chlapci porazili SK ZČE Plzeň 3:0 (dvakrát Fiala, jednou Jedlička) a mladší zvítězili 3:1. V krajské soutěži dorostenci Hrádku přehráli Chodský Újezd 4:1 a v městském přeboru: Sokol Dobřív - Zruč 0:2, Mirošov - Mýto 5:0. Žáci Strašic prohráli v krajské soutěži v Žihli 3:5, Rokycany B zdolaly v sadech Plasy 4:0. V žákovském přeboru: Raková - Mirošov 21:0.

ZBIROH - Ke smutné události, která nemá s fotbalem nic společného, došlo v sobotním podvečeru ve Zbiroze. Při utkání okresní soutěže dospělých mezi zálohami TJ Město a FK Volduchy byl pár minut před koncem inzultován rozhodčí Jaroslav Moulis z Lipnice. Horkokrevný divák vběhl do hřiště a udeřil ho do hlavy. „Bolí mě hlava a ucho,“ sdělil nám při návratu ze severu Rokycanska arbitr, který je pevně rozhodnutý pověsit píšťalku na hřebík. Případ bude mít dohru ve středu při zasedání komisí OFS.