Slavoj Mýto – FK Tachov 0:1 (0:0).

K premiérovému zápasu dorazil soupeř, který ještě v červnu hrál ČFL.

Hosté zahrozili hned v úvodu. Brož odvracel na roh, který rozehrál Folejtar a hlavička Bydžovského skončila ve Vildově náručí. V 19. minutě se aktéři potkali znovu. Bydžovského pokus (opět hlavou) odvracel Vild na tyč a Světlík míč odkopl. Až pak dali o sobě vědět i domácí, když akce po ose Smitka, Veverka, Kříž skončila u gólmana Houdka. Dlužno dodat, že favorit od hranic měl více ze hry, ale šance Vylety, Burdy a Bydžovského domácí zadáci odvrátili.

Druhé dějství poskytlo obdobný obrázek. Hosté tlačili a Slavoj spoléhal na pozornou defenzivu. V 55. minutě početný fanouškovský kotel téměř jásal. Kříž si poradil se Šachem a jeho lob vytlačil Houdek s obtížemi na roh. Po hodině hry se znovu potil i Vild, ale bezbrankový stav se neměnil. Když nevyšel ani Veverkův centr, vypadalo to na penaltový rozstřel. Přišla ale 88. minuta a v ní závar v mýtské šestnáctce. Knakal pálil přesně k levé tyči a domácím na vyrovnání zbývalo minimum času. Nepodařilo se, přesto příznivci ocenili výkon nováčka mohutným potleskem.

Slavoj Mýto: Vild, Smitka, Abrt, Brož, Světlík, Veverka, Petr Bejček, Švejda, Hlaváček (65. Lupač), Kříž (75. Vonásek), Konopásek (88. Hackr). Připraveni: Šobáň a Špicl.

Trenér: Drozda, asistent: Tichý, trenér brankářů Mašek, vedoucí: Basl.

V sobotu: další konfrontace se soupeřem z Tachovska! Slavoj se v sobotu po poledni přesune do Rozvadova, který má na kontě bod.

(jba, vh)