Pouze v jednom ze šesti barážových soubojů se radoval fotbalový tým z nižší třídy!

Muži TJ Holoubkov přešli přes Bezdružice a po třech letech se vracejí do krajské 1. B třídy. Soupeř z Tachovska si naopak zahraje okresní přebor.

HOSTŮM PATŘIL ÚVOD

Ve čtvrtek večer Holoubkov prohrál na soupeřově trávníku těsně 1:2. Odveta začala trochu nečekaně náporem Bezdružic, které deset minut marně bušily na svatyni TJ. Domácí postupně zvedali hlavy a ve 28. minutě se bezmála tři sta fanoušků poprvé radovalo. Autorem vedoucí branky byl Teplý a stav 1:0 by domácím k postupu stačil. Jenže to hlavní mělo teprve přijít.

TŘI ČERVENÉ KARTY

Po obrátce se borci TJ snažili vedení navýšit a do karet jim nahrálo nervozní vystupování fotbalistů Jiskry. Hádali se mezi sebou, diskutovali se sudím a v 59. minutě inkasovali podruhé. Z trestného kopu se trefil Auterský. Bezdružice ožily po sedmdesáti minutách, kdy korigoval Čada a za stavu 2:1 by se prodlužovalo. Po tomto gólu ovšem došlo k prvnímu důležitému momentu. Domácí kapitán Rada se dostal do slovního kontaktu s Filipem mladším, který ho udeřil do břicha a musel předčasně do sprch!

V 80. minutě zastavil hostující Dvořák v pokutovém území nedovoleně útočníka TJ. Vyfasoval druhou žlutou kartu a tudíž i červenou. Penaltu proměnil Teplý a na trávník se vloudily emoce. Zejména, když hosté v 87. minutě zaznamenali gól, který by jim 1. B třídu zachránil. Asistent sudího Kašpar však měl praporek nahoře a kvůli ofsajdu se rozehrávalo od holoubkovské svatyně.

Po minutovém nastavení arbitr zápas ukončil, ale měl co dělat, aby rozvášněné hráče Jiskry zpacifikoval. Neobešlo se to bez třetího vyloučení, kdy rozhodčího zahrnul obrovským množstvím vulgárních výrazů Filip starší…

Sestava TJ Holoubkov: Šmíd, Rada, Kořán, Huml, Teplý, Zajíček, Ineman (60. Řehák), Auterský (88. Dragoun), Auterský (90. Beran), Šváb (73. Petřík) a Aubrecht.