V sobotu dopoledne proběhl v pražském hotelu IRIS losovací aktiv žen soutěžního ročníku 2015/2016. Hlavní součástí byla příprava jednotlivých soutěží.

Rokycansko bylo zastoupeno týmem TJ Hrádek, který jako suverénní vítěz divizní skupiny D využil práva postupu do nově vytvořené České fotbalové ligy žen (ČFLŽ). Naše dívky mají jasno o výkopu domácích zápasů (v neděli od půl jedenácté), zatímco drtivá většina soupeřek zvolila formu hlášenek.

V srpnu začne i pohár a Hrádek pojede k premiéře do pražského Braníku.

Místopředseda KFŽ Lukáš Hapal omluvil nepřítomnou předsedkyni Dagmar Damkovou, která je aktuálně na MS žen v Kanadě. Dále dostal slovo David Simon, který zmínil informace z reprezentačního úseku, především termínovou listinu reprezentace WU17 a situaci kolem blížící se Letní univerziády a nemoci MERS. Český fotbalový výběr žen se v Jižní Koreji univerziády bude účastnit a 2. července ho čeká první utkání s domácím celkem.

Změna nastala v komisi mládeže, kde odstoupil Martin Svoboda a nově ho nahrazuje Jaroslav Veselý. Následovalo hodnocení reprezentačního trenéra Stanislava Krejčíka, který v krátkosti shrnul přípravné období ženské reprezentace. Ženy se chystají na podzimní start evropské kvalifikace, když se účastnily dobře obsazeného turnaje na Kypru a sehrály přípravné dvojutkání v Portugalsku.

Sekretář KFŽ Zdeněk Mužík následně vyhlásil výsledky uplynulé sezóny a Lukáš Hapal s Davidem Simonem předali poháry a medaile celkům, kterým ceny nebyly předány na hřištích. Dále se přistoupilo k samotnému rozlosování nového soutěžního ročníku 2015/2016. Domácí oddíl musí do 25. 7 .2015 vložit hlášenky domácích zápasů do IS. Probrala se také další témata, jako například střídavé starty, věková kategorie dorostenek WU18 se třemi hráčkami WU19 na přechodné období atd.

1. liga žen program 1. kola 15.-16. 8.: Sparta Liberec, Bohemians Plzeň, Slovácko Pardubice, Slavia Dukla.