Dva elitní kluby okresu se potkaly na začátku fotbalové přípravy před sezonou 2014/2015.

TJ Slavoj Mýto FC Rokycany 2:3 (1:2). Svatý Petr byl k termínu výkopu benevolentní. Jenže předtím poslal do Mýta vydatnou přeháňku, takže hlavní hřiště bylo podmáčené. Bojovalo se tedy na náhradní ploše před návštěvou 65 diváků. Hned ve čtvrté minutě zahrála obrana Mýta na roh, který rozehrál Matěj Spěváček a odražený míč poslal za záda Špicla střelou z hranice šestnáctky Rusňák 0:1. Po rozehrání skončil pokus Švejdy (předtím kombinovali Hereit a Tomáš Hatina) nad břevnem Vildovy branky.

Druhá branka hostů padla po uličce Krčála a centru Rusňáka. Akci zakončil střelou k levé tyči Bendl a bylo to 0:2. V minutě devatenácté ale domácí snížili. Špicl našel Cafourka, který dlouhým pasem vysunul Hatinu a jeho centr zužitkoval hlavou Jiří Hereit v kontaktní trefu. V polovině prvního poločasu se vyznamenal Špicl. Dělovka Hellera mířila do šibenice, ale brankář byl na místě. Pět minut před odchodem do kabin zachytil Kropáčkův nepřesný odkop Hatina, jenže jeho pokus se mezi tyče nevešel. Mýto bylo při chuti a před Světlíkem zažehnal nebezpečí Kropáček. Na opačné straně zahrozil Cibulka a Špicl se překvapit nenechal.

V úvodu druhého poločasu fauloval Kolařík. Centr Matěje Spěváčka odhlavičkoval Švejda k Fišerovi a Slavoj zatroubil do útoku. Nad svatyni střídajícího Wohlmutha pálil Koudelka. Po hodině hry centroval Sůva, Míč se ale dostal k Rusňákovi, který našel Černého a díky teči gólmana Matouše zvonila jen tyč. Borci FC ale přece jen vzápětí udeřili potřetí. Po centru z pravé strany nedal Pfeifer žádnou šanci Matoušovi a stav se měnil na 1:3. V 75. minutě ovšem gólman Slavoje zastavil skvělým zákrokem útok Rokycan. Míč převzal Jedlička a po faulu Vaščáka na Koudelku realizoval Fišer trestný kop. Nepotykal si s přesnou muškou a dvoubrankový odstup se neměnil. Ke konci zápasu se znovu vyznamenal Matouš a Mýtští vycítili šanci. Nedovoleně zastaven byl Petr Bejček, ovšem ještě neudeřilo. Až v 88. minutě Jedlička vhazoval a adresátem byl Koudelka. V šestnáctce ho přidržel Cibulka a sudí Hucl nařídil pokutový kop. Exekutor Fišer zvládl roli zkušeně a stanovil konečný účet zápasu na 2:3.

Zde jsou sestavy týmů:

Mýto: Špicl, Vild, Kořán, Jedlička, Cafourek (K), Veverka, Petr Bejček, Švejda, Světlík, Jiří Hereit, Hatina.

Připraveni Florián, Kolařík, Sůva, Fišer, Koudelka, Vonásek, Matouš, trenér Hatina , vedoucí Miroslav Lang.

FC Rokycany: Vild, Vaščák, Kropáček, Jan Hereit (K), Matěj Spěváček, Černý, Krčál, Bendl, Rusňák, Heller, Cibulka. Připraveni: Šafář, Jakub Spěváček, Dobiáš, Pfeifer, Wohlmuth, trenér Pavel Aubrecht

Střídalo se hokejově a sudímu Huclovi asistovali Tesař s Václavem Procházkou. Žluté karty 1:2.