Po vynucené velikonoční přestávce, kdy Příkosice v Radnicích nekopaly kvůli nezpůsobilému terénu, se Čechie na domácím trávníku postavila Kaznějovu. Hráči Bohemie na jaře ještě nepoznali hořkost porážky. Na příkosickém trávníku třikrát vedli, ale domácí dokázali vždy dotáhnout.

TJ Čechie Příkosice FK Bohemia Kaznějov 3:3 (1:2) PK 2:3

Začátek zápasu vyšel lépe domácím. Už ve 4. minutě se dostal do slibné palebné pozice Lukáš Krajdl. Střelou z úhlu ale trefil pouze spojnici bližší tyče a břevna. Ani další šanci domácí nevyužili a i tentokrát platilo známé nedáš dostaneš. V 5. minutě zahrávali hosté přímý kop. Míč přeletěl zeď, dopadl do malého vápna k nohám kapitána Vinklera, a ten pálil zblízka. Přestože byl zapsán jako autor úvodního gólu, domácí si pravděpodobně míč srazili do brány sami.

Už v 8. minutě donutilo zranění ze souboje s Novým odstoupit nebezpečného Jiřího Fedorca. Na trávníku ho nahradil Pavel Vaneš. Ve 12. minutě zmařil Čada odkopem z brankové čáry další tutovou šanci hostů. Následoval rychlý protiútok, při kterém si Kaznějovští pomohli faulem na Jelínka, jenže rozhodčí Liškutín nechal pokračovat ve hře. Nepotrestal ani zákrok loktem, po kterém si Pražák musel nechat zastavit krvácení z nosu. V 17. minutě zahrával Vlček přímý kop a brankář Mleziva musel vytáhnout míč robinsonádou. Při následném rohovém kopu se do slibné střelecké pozice dostal Kravařík. Napálil míč z první, ale jeho dělovka trefila pouze brankáře. K dorážce se Kravařík už nedostal.

Pražák vyrovnal

Ve 22. minutě při dalším útoku domácích zahráli hosté v pokutovém území rukou. Hlavní sudí Liškutín nařídil penaltu, kterou bezpečně proměnil Pražák. Bylo vyrovnáno.

Jenže o tři minuty později Vlček zaváhal s rozehrávkou před vlastní bránou. Následovalo nedorozumění Kravaříka a Pražáka, po němž se k míči dostali hosté. Kohout si pomohl nedovoleným zákrokem a penalta byla nařízena i na druhé straně. Na značku pokutového kopu se postavil Jung. Vaník vyrazil jeho pokus před sebe a napodruhé ho odkopl dřív, než se Kaznějovští dostali k dorážce.

Ve 30. minutě po Majdlově ruce ohrozil Vaníka z přímého kopu Vinkler. Vaník střelu přesměroval za brankovou čáru a následný rohový kop vyboxoval hluboko do pole. Také na druhé straně Pražák vybojoval rohový kop.Ve 37. minutě to byl Majdl, kdo zachránil domácí od další branky.

Gól do šatny

Ve 43. minutě se do šestnáctky probil Krajdl, jenže o míč přišel. Hosté odpověděli z rychlého protiútoku. Michal Fedorco utekl po křídle a nacentroval Vinklerovi. Vaník mu chtěl zmenšit střelecký úhel, ale při vybíhání podklouzl a to rozhodlo. Vinkler pohodlně pálil do prázdné brány a hosté podruhé vedli. O minutu později odpískal Liškutín konec prvního poločasu.

Do druhé části nastoupil v domácích barvách Hrubý místo Vlčka. Hosté vyběhli beze změn v sestavě. Už ve 49. minutě se dostal do šance hlavou Tomáš Vaneš. Jeho nebezpečný pokus hlavou Vaník vyrazil. Také v 52. minutě bylo před domácí brankou horko. Tentokrát Vaníkovi pomohl Majdl.

V 55. minutě Příkosičtí podruhé střídali, místo Jelínka šel do hry Jandoš. Domácí se ze všech sil snažili smazat jednobrankový náskok Kaznějova. V 62. minutě uviděl kapitán seveřanů za slovní komentář žluté napomenutí. Následovala akce, při které Krajdl pálil zblízka do brankáře Mlezivy. O minutu později se do vzdušného souboje před bránou dostal Jandoš, ale Mleziva ho ve vzduchu přetlačil a míč sebral. Po další akci kopali domácí roh, ale ani tentokrát se v koncovce neprosadili. Hosté střídali a na trávník nastoupil místo Michala Fedorca dvoumetrový Uher.

V této části hry pomáhal úspěšně brzdit nájezdy na kaznějovskou bránu pomezní laik. Pavel Buchtelík, který neposuzoval ofsajdové postavení domácích hráčů příliš poctivě. V 78. minutě kopal Hrubý přímý kop, ale Mleziva míč se štěstím sebral. Po další akci následovaly dva rohové kopy v podání Čechie. První vyboxoval Mleziva za brankovou čáru, druhý vyrazil před sebe. U míče byl první Hrubý, ale ani on nedokázal prostřelit hradbu kaznějovské obrany.

Kravařík vyrovnal

Vyrovnávací branka na 2:2 přišla až po akci Krajdla, který vybojoval další rohový kop. Odražený míč se dostal ke Kravaříkovi, ten nezaváhal a střelou z voleje prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Jenže Příkosičtí se z vyrovnání neradovali dlouho. V 87. fauloval Čada Vondráčka. Volný přímý kop z rohu hřiště poslal Tomáš Vaneš zdánlivě neškodně mimo bránu. Jenže tam stál připravený Uher, který hlavou přehodil Vaníka a radost hostů neznala mezí. Trenér Bohemie si chtěl pomoci taktickým střídáním, místo Pavla Vaneše šel do hry veterán Kratochvíl. Jenže sudí Liškutín si byl vědom zdržování ze strany hostí, a tak po uplynutí hrací doby avizoval nastavení pěti minut.

Infarktový závěr

V infarktovém závěru dokázali domácí nemožné. Hráli vabank, do pokutového území Kaznějova se stáhl i Vaník. V 93. minutě se po závaru před Mlezivou k míči dostal Kravařík a díky své druhé brance se stal hrdinou zápasu. V samotném závěru ještě zahrozili hosté po rohovém kopu, ale tentokrát si Příkosičtí dlouhána Uhra ohlídali.

Při penaltovém rozstřelu začínali hosté a hned v první sérii Kožíšek mířil nad bránu. Jenže neproměnil ani Kravařík. Ve druhé sérii vychytal Vaník Junga, ale ani Pražák nedokázal svůj kop proměnit. Ve třetím pokusu se prosadil Vinkler a na druhé straně kontroval Nový. Dál kopali Pojez a Kohout a oba zaznamenali platný pokus. Pak přišla rozhodující pátá série, hostující Uher rozhodl o dělbě bodů ve prospěch svého týmu, protože Jandoš proměnit nedokázal.

Před hráči Příkosic se rýsuje „anglický týden". V sobotu 18. dubna je čeká zápas ve Starém Plzenci, ve středu 22. dubna dohrávka v Radnicích a 25. dubna hostí na svém trávníku v derby sousedy z Hrádku.

Sestava Příkosic: Vaník Gosza (72. Benda), Kohout, Majdl, Pražák, Čada, Krajdl, Nový, Vlček (46. Hrubý), Kravařík, Jelínek (55. Jandoš).