Po nevydařené středeční dohrávce v Radnicích, kde domácí zvítězili poměrem 4:0, si Příkosičtí spravili chuť v krajské 1. B třídě při derby.

Čechie Příkosice TJ Hrádek 5:0 (1:0).

Slunečné počasí přilákalo početnou diváckou kulisu. Domácí prohráli los a začínali netradičně na „spodní" bránu. Příznivci Čechie se radovali už v 7. minutě, kdy Kohout vybojoval míč proti přesile soupeře a poslal ho zpět Pražákovi. Ten zkušeně prostřelil hradbu těl ve žlutých dresech a bylo to 1:0. Ve 20. minutě zůstal po srážce ležet na trávníku Gosza. Byl otřesený, ale za chvíli pokračoval. Kohoutova rána z úhlu minula vzdálenější tyč hrádecké svatyně. Další slibnou šanci si domácí vypracovali ve 32. minutě. Pražák nabídl míč volnému Krajdlovi, ale ten podklouzl. Nabíhajícího Kohouta už stihli hrádečtí obránci blokovat, a tak střela neměla potřebnou razanci. Ve 37. minutě uviděl Řepka žluté napomenutí za faul na Vlčka a o tři minuty později sudí Kovářík napomínal i Kreidla, za jeho slovní projev. Nejblíže k vyrovnání měli hosté v poslední minutě první části hry, kdy střelu Lukáše Nového přesměroval Vaník nad břevno. Hrádečtí měli výhodu rohového kopu, ale Vlasta Nový míč hlavou uklidil do bezpečí.

Druhý poločas už byl plně v režii domácího týmu. V 53. minutě Pražák připravil šanci pro Nového, který zavěsil do prázdné brány. O dvě minuty později mohl Nový přidat další platný pokus, ale chyběl mu krůček k tomu, aby dosáhl na dorážku. Následovala střela Krajdla, která minula vzdálenější tyč hrádecké brány. V 60. minutě po rohovém kopu mířil nepřesně Pražák. Při dalším útoku dostal žlutou kartu brankář Hrubý a domácí zahrávali přímý kop ze vzdálenosti šestnácti metrů. Jeho exekuce se ujal Vlček a nedal Hrubému šanci 3:0!

V 65. minutě oslabil svůj tým hrádecký Kreidl, který za faul na Pavla Šefla dostal druhou žlutou a musel předčasně do sprch. Vzápětí přišla jedna z ojedinělých šancí Hrádku, která vyústila v rohový kop. Dorážku směřující na bránu ale vykopl Majdl. V 71. minutě po přihrávce od Nového zvýšil na 4:0 Krajdl. O pět minut později přidal odevzdanému soupeři pátou branku Vlček. Po faulu na Jandoše kopal přímý kop ze vzdálenosti 22 metrů a opět ukázal, že to je jeho parketa.

V sobotu 2. května čeká na hráče Příkosic výlet do Tlučné. Zápas proti aktuálně třetímu celku tabulky začíná v 17 hodin.

Sestava Příkosic: Vaník Gosza (73. Martin Šefl), Kohout, Majdl, Pražák (70. Jandoš) Nový, Čada, Krajdl (84. Zbyněk Šmíd), Pavel Šefl, Kravařík (78. Šlajch), Vlček.

Sestava Hrádku: Hrubý Král (27. Vilém), Baranec, Kočí, Valdhans, Pérez, Nový, Špelina, Volák, Kreidl, Řepka (84. Kraus).