Ve dvanáctém jarním mistrovském zápase 1. B třídy se představili fotbalisté Zbiroha na domácí půdě. Přivítali lídra skupiny a postupujícího do 1. A třídy! Zápas se konal v tropickém vedru a hráči obou týmů se s podmínkami rvali statečně.

TJ Město Zbiroh Sokol Raková 2:3 (1:2). Průběh zápasu byl opticky vyrovnaný a a domácí mohou litovat neproměněných šancí. V desáté minutě trefil Smitka břevno a v 18. minutě dal tentýž hráč po pěkné přihrávce Javůrka z pravé strany první gól, když přehodil brankáře. Hosté vyrovnali ve 22. minutě z pokutového kopu po faulu brankáře. Ve 35. minutě se dostali Rakovští do vedení a vzápětí na opačné straně mohl srovnat Marchal. Jeho pokus však těsně minul pravou tyč.

Ve druhém poločase se toho moc zajímavého neudálo. Až v 70. minutě nejlepší celek skupiny realizoval trestný kop, který brankář vyrazil, ale dorážka už skončila za jeho zády. Kontaktní gól TJ Město vsítil v 80. minutě neobsazený Rada a chvilku na to mohl vyrovnat Standa Jaroš. Jeho hlavička těsně minula pravou tyč. Následně měl gól na hlavě Rada, ale brankář pokus zázračně vyrazil na roh. V závěru Zbirožští tlačili, ale vstřelit branku po několika závarech se jim nepodařilo.

Sestava Zbiroha: Kučera, Švehla M., Jaroš M., Dubček, Ludvik, Bystřický, Jaroš S., Bojko, Marchal, Javůrek, Smitka.. Střídali Vetengl, Rada a na lavičce byl Veselý.

Pozítří: Raková se loučí v sobotu doma už od 14 hodin s Dynamem ZČE Plzeň B. Zbiroh naopak cestuje za sestupujícím Chrástem, výkop je v 17 hodin.