FC Rokycany B TJ Přeštice 1:3 (0:2). Už v 5. minutě musel Wohlmuth zasahovat proti střele z dálky. Vyškrábl míč nad břevno a hosté kopali roh. Po stříleném centru dorážel Zdeněk těsně vedle tyče. Ve 13. minutě viděli diváci první šanci domácích, ale Abrt z pozice před bránou mířil hlavou nad břevno. Po nepřesné rozehrávce ve 26. minutě Kroc fauloval Zdeňka poblíž pokutového území. Přímého kopu se ujal Klokan a jeho střela minula horní roh Wohlmuthovy brány. O deset minut později měli hosté blízko k vedoucí brance. Blahoudek přehodil nejen Wohlmutha, ale i bránu.

DVA ÚDERY

Domácí odolávali převaze soupeře až do 42. minuty. Jenže po faulu na Beštu nechal hlavní sudí Mazanec Přešticím výhodu. Tu Bešta zužitkoval a hosté vedli 1:0. Ještě než se příznivci FC vzpamatovali z obdržené branky, měnilo se skóre podruhé. Wohlmuth sice dokázal vyrazit střelu z levé strany, ale míč skončil u nohou Bešty, který nezaváhal a zvýšil na 0:2.

Do druhého poločasu nastoupil domácí tým bojovněji. V 58. minutě dokázaly Rokycany první loženou šanci přetavit v branku. Střídající Vaščák našel centrem Pfeifera, a ten zblízka překonal brankáře Růžičku. Tím ožily naděje domácích na zvrat a hráči FC se čím dál častěji dostávali před přeštickou bránu.

ABRTOVY ŠANCE

V 62. minutě po faulu na Pfeifera měli domácí výhodu. Kohout vybojoval rohový kop a Abrt se dostal k hlavičce. Míč ale skončil na víku Růžičkovy brány. Také v 68. minutě měl po standardní situaci v podobě rohového kopu šanci Abrt. Jenže o dvě minuty později odskočili hosté opět na rozdíl dvou branek. Po přihrávce přes polovinu hřiště a centru z levé strany před bránu si Bešta zaknihoval hattrick. Přestože se domácí nevzdali a bojovali až do poslední vteřiny zápasu, podruhé se jim už Růžičku překonat nepodařilo. Hosté si po 91 minutách hry odvezli z Rokycan tři body.

Sestava Rokycan: Wohlmuth, Trnka (43. Vaščák), Špic, Havlíček, Kroc, Tobrman, Kohout, Škarda, Pfeifer (83. Sefzig), Abrt, Černý.

V příštím kole cestuje rokycanská rezerva v neděli 1. května do Svéradic. Utkání začíná v 16 hodin.