Zbiroh S napětím očekávané derby krajské 1. B třídy v kopané mělo na zbirožském trávníku nečekaně jednostranný průběh.

TJ Město Zbiroh FC Rokycany B 1:7 (0:3). V dalším kole 1. B třídy Zbirožští hostili rezervu Rokycan, která dokázala borcům TJ Město vrátit podzimní porážku 1:2 i s úroky!

V úvodu utkání platilo známé „nedáš-dostaneš." V sedmé minutě unikl hostující obraně Marchal, ale jeho tečovaná střela skončila jen na břevně Wohlmuthovy svatyně. Prakticky z protiútoku šli hosté do vedení, když se trefil Rédl. V 11. minutě prošel středem hřiště Vaščák a jeho pokus orazítkoval tyč Svěchotovy branky. Ve čtrnácté minutě stejný hráč střílel z 25 metrů a Svěchota si dokázal tentokrát bez problémů poradit. Ve 24. minutě domácí obrana nechala v pokutovém území hostujícího Scheinherra, který si zpracoval míč na prsa a bez další přípravy střílel na 0:2.

Ve 26. minutě hlavičkoval Kořínek po dlouhém nákopu Jana Juriny, ale jeho pokus hostující gólman kryl. Ve 31. minutě zahrávali hosté roh a hlavička urostlého Blechy skončila v síti. Za stavu 0:3 si v závěru poločasu domácí vypracovali několik příležitostí a rohových kopů. Žádný pokus neskončil úspěšně, takže Rokycanští šli do kabin se slibným náskokem!

Když ve 47. minutě skončil v síti míč z trestného kopu (zahrávaného téměř od autové čáry) bylo o výsledku utkání prakticky rozhodnuto. Trefil se Scheinherr 0:4. V 57. minutě přesně kombinovali Marchal s Dubčekem a Bystřickému chyběl krok, aby dosáhl na centr Dubčeka.

Na opačné straně si v 63. minutě Svěchota neporadil s pokusem hostů, který byl opravdu dalekonosný a na 0:5 upravil skóre Rédl. O tři minuty později Rokycany potrestaly Vaščákem nepřesnou zbirožskou rozehrávku.

Až za krutého stavu 0:6 se prosadil z hráčů pořádajícího klubu Smitka. Jeho hlavička po centru Dubčeka měla potřebnou tvrdost a přesnost. Poslední slovo měli opět hosté, kteří osm minut před koncem uzavřeli účet střetnutí Zajíčkem.

Sestava Zbiroha: Svěchota, Dubček, Mulač, Jurina Jan, Jaroš Stanislav, Ludvík, Kořínek,Vetengl, Smitka, Marchal, Bystřický. Střídali Lukeš a Prusík, Připraveni byli Josef Rada a Simandl.

Sestava Rokycan B: Wohlmuth, Abrt, Sloup Petr, Světlík, Procházk