Hokejisté HC Rokycany napravili zaváhání z úvodního kola krajské ligy, kdy doma jen remizovali s HC Klatovy B. Sérií výher se probojovali do čela tabulky s náskokem tří bodů (Třemošná má ale zápas odložen).

KHL Meteor Třemošná HC Rokycany 4:8 (1:3, 2:4. 1:1).

Na ledě kvalitního soupeře podali naši vyslanci dobrý výkon a po zásluze si připsali oba body. Od úvodního vhazování vsadili na útočnou hru. Překvapili domácí hráče a už v čase 1:30 vstřelil vedoucí branku Kovář po ideální přihrávce Holého. Tato branka borce HC uklidnila. Seveřané se naopak začali více věnovat obranné činnosti. Za běžné přestupky zahřívalo trestnou lavici několik provinilců a branek se dočkali diváci až v závěrečné pětiminutovce první třetiny. Přesilovou hru zužitkoval v 15. minutě Geltner po přihrávce Dorňáka a za minutu zvyšoval Kovář na 3:0. Dvě minuty před sirénou se dočkal i Meteor.

První polovina druhé části se odehrávala v poklidném tempu. Domácí se nemohli dostat do potřebného tempa a vyvinout tlak pro zdramatizování utkání. Našim hokejistům tento stav vyhovoval. Ve 29. minutě se jako první z letargie probral rokycanský kapitán Šindelář a připojil čtvrtý gól do třemošenského čeřenu. Odstartoval tím přestřelku, neboť do konce této části hry padlo šest branek. Dvě z nich při početní převaze hostujícího celku.

Poslední třetina už mnoho vzruchu nepřinesla. Oba celky se smířily se stavem skóre i vývojem hry. Domácí byli fyzicky na dně a tým HC byl s náskokem viditelně spokojený. Na každé straně padlo po jedné brance a rovněž na vyloučené skončila tato třetina nerozhodně 1:1.

Branky: Houdek, V.Koukolík, Tytl a Sluka Bednář tři, Kovář dvě, Šindelář, Holý, Geltner po po jedné.

Asistence: Holeček, Kessl a V. Koukolík Šindelář a Holý po třech, Kovář dvě, Kratochvíl a Dorňák po jedné.

V sobotu: HC Rokycany přivítá od 17 hodin KHL Božkov.