V elitní skupině krajské hokejové soutěže mužů je na tom nejlépe SKP Rokycany. Stejně jako druhý Tachov dosud nasbíral sedmnáct bodů a zatím má na kontě jen dvě porážky. Jednu z nich v Klatovech po hodně zvláštním průběhu.

Malá Víska SKP Rokycany 5:3

Hned v úvodu měli hosté početní výhodu pět na tři, ale nedokázali dostat puk za domácího gólmana Siku. Tu samou šanci dostali o čtyři minuty později domácí, ale také ji nevyužili. První třetina skončila bez branek. Bylo však znát, že hlavní rozhodčí z Klatov se stane ústřední postavou zápasu. Před koncem třetiny byl zezadu faulován Filip a skončil za brankou u mantinelu. Rozhodčí zvedl ruku a vylučoval. K údivu všech na stadionu vyloučil hráče SKP do konce utkání a po rokycanských protestech i hokejistu Malé Vísky, ale jen na dvě minuty.

Do druhé třetiny lépe vkročili domácí, když při početní převaze přihrával Fait na modrou Kuželíkovi, a ten otevřel skóre. Vzápětí se po vyhraném buly zmocnil puku Kotěšovec, rychle se protáhl obranou hostů a přesně zakončil. Domácí vedli 2:0. Rokycany ale vyrovnaly, aby před klaksonem inkasovaly potřetí. Arbitr byl vcelku objektivní, ovšem vrcholné kousky si schoval do koncovky. Borci policejního klubu byli často vylučovaní a metr muže v pruhovaném byl diametrálně odlišný. Domácím obdobné zákroky odpouštěl, takže na rokycanské střídačce bylo rušno. Padlo několik osobních trestů, takže SKP bojoval v jedné pasáži jen se sedmi hráči. Při oslabení hostů Malá Víska zvýšila na 4:3. Minutu před koncem naši vyslanci odvolali brankáře ve snaze získat alespoň bod. Domácí však skórovali do prázdné branky na konečných 5:3.

První porážka SKP Rokycany, kterou zařídil paradoxně hlavní rozhodčí. „Žádáme krajský svaz, aby tento sudí nebyl už nikdy delegován na naše zápasy," konstatoval vedoucí mužstva Václav Karel.

Třetiny: 0:0, 3:2, 2:1.

Branky a nahrávky SKP Rokycany: Beran 2, Jonáš (asistovali Mareš dvakrát, Jonáš, Kaiser jednou).

Sestava SKP Rokycany: Rus, Blumentritt, Kaiser, Mareš, Beran, Jonáš, Vlček, Filip, Pondělík, Brabec, Hron.

Vyloučení 6:15 (Filip TH, Vlček 10+10 , Blumentritt 10/k). Hráči SKP poté doma podlehli Stříbru, ale na vítěznou vlnu se vrátili v dramatickém utkání s Horní Lukavicí (9:7 díky vynikajícímu finiši).