Nastoupili v Berouně proti univerzitnímu týmu Ice Hockey Univesity Soul (Jižní Korea).

Soul–HC DAG 3:4 (3:2, 0:2, 0:0) – i tentokrát trenéři Trachta a Vlček zkoušeli možnosti složení jednotlivých pětek. Jen jediná útočná trojice nastupovala po celých šedesát minut v nezměněné podobě (Špaček, Pavlis, Šindelář). Do obrany byli povolání i dva junioři Křížek a Chudý (každý odehrál polovinuzápasu).

Tým uvedený v zápise o utkání jako domácí, University Soul - Korea, je v ČR na měsíčním turné a mimo jiné sehrál přátelák proti HC Klatovy (5:5).
Nyní Asiaté předvedli v úvodní dvacetiminutovce typický hokej pro asijský kontinent. Založený na velmi dobrém bruslení a maximálním nasazení v osobních soubojích. Hned z prvních čtyř akcí dokázali třikrát skórovat!

První trefě napomohl v oslabení našťastně obránce Fiala, kterého střela na brankáře Šulana lehce škrtla a změněná dráha puku prošla za brankovou čáru. Druhého a třetího úspěchu v první třetině dosahli Korejci z přečíslení dva na jednoho. Hráči HC DAG však dokázali do konce první části odpovědět dvěma brankami, nejprve rozvlnil síťku Štefl a po něm se radoval Pouska (oba nově příchozí pro nadcházející sezonu).

Druhá třetina byla sehrána našimi hráči nejlépe, dokázali soupeře z dalekého východu přehrát a otočit výsledek utkání na 3:4 (branky dali Švík a Pavlis). Ve třetí třetině se převážně hrálo v obraném pásmu hostí, brankář Šulan a celá obrana HC DAG čelila soustavnému tlaku soupeře z Asie, ale ke změně stavu již nedošlo.

Celé utkání odchytal v brance HC DAG Rokycany Petr Šulan, který je pro nadcházející sezonu golmanskou jedničkou. Zeptali jsme se, jak viděl průběh zápasu: “Hned na začátku si vytvořili hosté čtyři šance a dali tři góly. Padalo jim to tam dost jednoduše. My jsme pak příležitosti měli taky, ale dali jsme v první třetině už jen dvě. Zvedlo nás to a druhou třetinu jsme měli jasně lepší a Švíky (Švík) s Pavlískem (Pavlis) otočili stav. Myslel jsem že dáme ještě jednu dvě branku a v klidu to dohrajem, ale Korejci se ve třetí třetině zvedli a hrálo se pořád u mé branky. Byl to dost tvrdej zápas, rozhodčí nás i docela přísně poslal třikrát do tří, ale alespoň jsme si vyzkoušeli hrát oslabení.“

Sestava HC DAG Rokycany:Petr Šulan (připraven Novák) – Bárek, Fiala, Tureček, Kovářík, Aleš Hofrajtr, Chudý(junior), Křížek (junior), v útoku Pavlis - Špaček - Šindelář, Švík - Štefl - Pouska, Strnádek - Hajšman - Kovář a od II.třetiny Herzig a Tomáš Hofrajtr.

Odveta:ve středu 12. záříod 18.30 hodin se na rokycanském zimním stadionu uskuteční druhý vzájemný duel těchto soupeřů. Pro domácí to bude generálka před nedělním startem II.NHL s Jabloncem!