Zápas v Děčíně začal dosti kuriózně, úvodní branky padly po chybách gólmanů…
Prohrávali jsme 1:0, když se nám nepovedla rozehrávka brankáře, a dostali jsme tak gól do prázdné branky. Pak se to otočilo, když stejnou chybu udělal domácí gólman, a vyrovnali jsme na 1:1.

Můžete přiblížit samotný zápas?
My jsme jeli ven se stejnou taktikou, co jsme teď hráli v posledních zápasech, to znamená vycházet ze zabezpečené obrany. Utkání bylo vyrovnané, po dvou třetinách to bylo 3:3.

Poté přišla třetí část, ve které se utkání zlomilo, bohužel v domácí prospěch…
Já musím říct, že jsem byl dvě nebo tři sezony v klidu, co se týče rozhodčích. Tentokrát si myslím, že zápas byl jednoznačně ovlivněný, kdy my jsme vlastně na začátku třetí třetiny během devíti minut měli šest, nebo sedm vyloučených, což já osobně nepamatuji. Byla tam i dvouminutová přesilovka pět na tři a my jsme vlastně potažmo až tu šestou nebo sedmou nepřežili po náhodném odrazu kotouče.

V závěru jste ještě zkoušeli hru bez brankáře, ale vyrovnat se vám nepodařilo a naopak domácí pečetili svou výhru střelou do opuštěné sokolovské klece…
Je to vabank. Z devadesáti procent je to jen zkouška, jestli se ten gól vstřelí, nebo ne. Samozřejmě šance mužstva, které hraje do prázdné branky, je o hodně větší, nám se to nepovedlo, neměli jsme tam ani kloudnou střelu. Power– play jsme hráli asi minutu a půl, nepovedlo se, ale já z toho tragédii nedělám.

Jaké máte pocity z utkání?
Porážka mě mrzí, sehráli jsme tam, jak jsem říkal, vyrovnané remízové utkání, možná jsme tam i sahali po třech bodech, ale opravdu musím zopakovat, že tohle utkání se rozhodčímu vůbec nepovedlo, bylo hrubě ovlivněno. Ale teď je po zápase, prohráli jsem 5:3, ta vítězná série se nám přerušila, ale my teď máme tři zápasy doma a budeme chtít vytěžit co nejvíce bodů.

Nehledě na výsledek z Děčína, již tři zápasy předtím jste udělali změny ve složení útočných formací…
Pokud se mužstvu nedaří, tak se v extralize nebo první lize sahá k výměně hráčů. Pro nás, jelikož jsme druhá liga a kluci chodí do práce, žádné trejdy neexistují. Přemýšlel jsem nad tím, co s tím mančaftem udělat, jak ho nakopnout.

A zvláště druhá lajna ve složení Sopr, Dobřemysl, Kukla se chytla…
A nejenom druhá lajna. Je to také tím, že kluci předtím vyhráli na Kobře a sebevědomí se zvedlo, začaly nám tam konečně padat góly. Jak se říká, mají teď lehčí nohy, již se jim lépe bruslí, lépe se kombinuje. Myslím, že i ta první lajna, Honza Soukup s Jardou Hoblem a s Honzou Bauerem, byla velice produktivní právě na Kobře i potom tady doma.

Podívejme se také na třetí útok, jak jste s ním spokojen?
Trošičku za očekáváním jsou zatím Jakub Mareček s Janem Topinkou, od kterých já osobně bych si sliboval víc, protože jsou to hráči, kteří vlastně koketují s první ligou. Co se týče dalších útočníků, tak Petr Nový s Petrem Račanským si odehrají to, co mají.

Dáváte teď dost branek, jak dlouho se bude takhle střelecky dařit?
Je to momentálně také tím, že tam máme trochu štěstíčka, že nám tam ty góly napadaly, to nové složení útoků k tomu jenom přispělo, a za několik zápasů to může být zase úplně jinak.

Teď vás čeká Jablonec, na který se můžete v případě tříbodové výhry v tabulce dotáhnout…
Já samozřejmě znám Jablonec trochu podrobněji, protože je tam devět deset hráčů, které jsem v Jablonci vedl. My musíme hrát ten zápas jako každý jiný, jako jsme hráli s Kláštercem nebo s Klatovy. To znamená znovu ze zabezpečené obrany, protože tam mají nebezpečné hráče, kteří jsou velice útoční a hrajou od červené čáry dopředu. Čekají třeba na útočné modré, ale když už tu šanci dostanou, tak ji dokážou využít.

Jak tomu čelit?
Zase zahustíme střední pásmo a budeme chtít hrát svoji hru. Pokud, co se týče přihrávek a kombinace, budeme tak schopní a budeme hrát takový hokej jako v posledních zápasech, tak bychom měli teoreticky tohle utkání zvládnout.

Vždy se ale zápas neodvíjí podle vlastních představ….
Samozřejmě každé utkání je jiné, dostanete dvě tři smolné branky a může to být úplně jiné. Musíme si dát pozor na ty jejich brejkové situace, protože to hrají velice jednoduše, i když tady to budou mít trochu ztížené, protože je tady větší hřiště než v Jablonci.

Vraťme se ještě k prvnímu vzájemnému zápasu. Na severu Čech jste prohráli vysoko 9:3…
Utkání jsme nesehráli špatně, i když jsme paradoxně dostali devět branek, tak ten výsledek vůbec nedpovídá předvedené hře. My jsme vyhráli na střely asi o dvacet střel. Teď musíme proměňovat své šance a dávat pozor směrem dozadu.

V posledním utkání doma přišlo znovu dost lidí, něco kole sedmi stovek, ale moc se nefandilo….
Já když jsem sem jezdil jako soupeř Baníku, tak vím, že tady lidi vždycky chodili a hrálo se tady hrozně těžce. Ti lidé tady pořád chodí, je to strašně příjemné. My jsme i před sezonou dělali akce právě proto, abychom je sem nalákali. Proč se teď nefandí, tak to nevím. Samozřejmě byly tady nějaké nesrovnalosti mezi fanclubem a hokejovým klubem, ale já si myslím, že tadyto je již zažehnané.

Přesto, z několika míst se v posledním domácím zápase ozvalo skandování Baník, Baník, ale ostatní, včetně fanclubu, se nepřipojili…
Já to nějak neřeším. Byly tady hlasy, že se chtěla hala přidat a fandit, ale nebyla tam žádná odezva, je to spíš otázka pro fanclub. Já jsem osobně rád, že lidi chodí v takovémhle počtu, a samozřejmě bych si představoval trochu pekelnější atmosféru, ale třeba k tomu dojdeme.