„Všechno jde podle plánu. Kluci jsou v pohodě, nejsou zranění, dobře trénují i regenerují a dosahují dobrých hodnot,“ shrnul první polovinu suché přípravy trenér Ladislav Čihák.

Minulý týden hráči absolvovali soustředění na Šumavě. Co vám trenérům náročný týden ukázal?
Kluci dostali velký záhul. Hodně běhali do kopce s pneumatikami. Potřebovali jsme, aby získali sílu do nohou, takže to byla taková rychlostně-silová vytrvalost. Musím říct, že si kluci hrábli na dno, ale všichni to odmakali velmi dobře a se soustředěním na Šumavě jsme byli spokojeni. Bylo to hodně o morálce a kluci ukázali, že dokážou bojovat.

Bylo to poslední soustředění na Šumavě?
Ne. Ještě bude od 2. do 7. července. Náplň tréninků bude podobná, nicméně nebude to už tolik o síle, ale spíš se zaměříme na výbušnost a rychlost.

Do přípravy na suchu se postupně zapojují hokejisté, kteří si plnili reprezentační povinnosti nebo hráli baráž. V jakém stavu vstoupili do tréninků a stíhají?
Abych řekl pravdu, tak je to trošku horší. Míra Preisinger, který se připojil později, se s tím hodně pral a deficit z jeho strany byl docela velký. Potom se přidali Denis Kindl a Míra Svoboda, kteří na tom byli jakž takž. V pondělí nás doplní Peter Čerešňák a u něj teprve uvidíme, jak na tom bude.

Čerešňák bude poslední, kdo se připojí? Pokud nepočítám hráče, kteří se připravují individuálně…
Ano. Peter je poslední, ostatní kluky uvidíme až na ledě.

Kdy skončí suchá příprava?
V pátek 7. července.

Kdy vyjedete na led?
V pondělí 24. července kluci podstoupí fyzické testy a v úterý 25. července bychom měli vyjet na led.

Už znáte soupeře v přípravných zápasech?
Odehrajeme devět přátelských utkání. Začínáme 3. srpna doma s Mladou Boleslaví. Poslední utkání před extraligou bude 31. srpna v Praze s prvoligovou Slavii.

Čekají vás nějací zahraniční protivníci?
Devátého srpna v Plzni budeme hrát s reprezentací Jižní Koreje. Jinak jedeme 26. a 27. srpna na turnaj do Německa, kde máme dva zápasy.

Nemůžu se nezeptat na posílení kádru. Hledáte ještě někoho?
Řešíme ještě dva až tři hráče do útoku. Obránce už máme téměř hotové.

Jsou to Češi nebo cizinci?
Jednáme a čekáme na Čechy, ale máme v hledáčku i Kanaďany a Američany.