Počítačová cesta

Za přečtení a posléze prokázanou znalost děl získávají účastníci kredity a pak si ze sponzory podporovaných charitativních projektů mohou zvolit, který se jim nejvíce líbí. Tomu pak kredit obdržený za prokázanou znalost literatury přidělí.

Z počínání mají tedy prospěch obdarovaní, mezi dětmi se rozšiřuje znalost děl a kromě toho si procvičí i práci s počítačem. Nejprve se totiž na něm musí do dění zapojit, zvolí si své heslo, jehož potvrzení mu přijde na e-mail, a potom už mají cestu k dobročinnosti a testování svých znalosti otevřenou.

Pravidelné návštěvy

Včera jsme byli v dětském oddělení knihovny svědky snah druháčků ze ZŠ ulice Míru.

„Chodíme sem každý měsíc. Teď nám nabídli účast v akci Čtení pomáhá, a protože se nám všem líbila, rádi jsme přijali," sdělila Edita Kantoříková, třídní přítomných slečen a mladých pánů.

„Poté, co si ze seznamu zvolíte knihu, kterou jste četli, máte pět minut na to, abyste zodpověděli testovací otázky. Když se vám vloudí chybička, můžete to ihned zkusit ještě dvakrát. Otázky se ale malinko pozmění. Pokud ani pak neuspějete, nejdříve za týden, aby byl čas znova se do knížky podívat, můžete odpovídat znova," instruovala děti knihovnice Jana Frühaufová a poté s učitelkou Kantoříkovou byly malým nadšencům nápomocné s přihlašováním. Cvičně pak všichni dohromady zkoušeli zvládnout i testování na základě dětem známé Pohádky o pejskovi a kočičce. „Čím zašila kočička pejskovi kalhoty: nitkou, lanem, provázkem nebo žížalou? Správnou odpověď zaklikni. Podobně budete pokračovat i v dalších případech," četly obě postupně úkol a zároveň instruovaly kluky a holčičky .

Dokončení ve středečním vydání Rokycanského deníku.