„Nejde o klasickou zabijačku. Iniciátor Roman Laryš maso s předstihem nakoupil. Je řezník a jako bývalý provozovatel jedné plzeňské restaurace má s takovými akcemi spoustu zkušeností,“ hlásil trenér Petr Jirsa. V sobotu ráno se tak sportovním areálem nesla vůně ovaru, jitrnic, jelit, tlačenek a dalších lahůdek. „Ceny jsme nasadili spíše výrobní, a tak je zájem gurmánů značný,“ konstatovali prodavači Lukáš Mrázek s Kubou Prachařem. Až po poledni nabídli polévku a také po ní se jen zaprášilo.

Akce pro veřejnost měla však ještě jeden rozměr: „Kluci zároveň absolvují brigádu na hřišti a v jejím okolí. Vráťa Řepka se Zdeňkem Trnkou opravují lavičky, Bohouš Dort natírá pokladnu a zapojili se i další. Pokud od nich chceme pomoc, musíme je také nakrmit,“ přiznal Jirsa. Podařilo se mu s dalšími nadšenci oživit ve městě zájem o nejpopulárnější míčové odvětví. Hrádečtí se prosadili v projektu největšího tuzemského pivovaru, kde kromě bodového zisku musí hodně pít a sbírat víčka z lahví. Za odměnu k nim přijede na tréninkovou jednotku trenér některého prvoligového mužstva!