Příměstský tábor s tématem Vyšetřování zločinu zaujal 26 dětí od 5 do 11 let. Pořádání se ujal Dům dětí a mládeže v Rokycanech (DDM).

Kromě doplňkové činnosti byla hlavní náplní plánu beseda s policistkou, sledování výcviku v Březině a návštěva Muzea policie v Praze.

„Všechno bylo zajímavé, nejvíc se mi ale asi líbilo v policejním muzeu. Spoustu věcí nám tam ukázali a vysvětlili. Pak se mi také moc líbilo, když jsme se učili odlévat stopy a zkoumali otisky prstů," konstatovala Lenka Kolihová. To zaujalo i Ondru Sommra. „Muzeum policie bylo super, mně se tam asi nejvíc líbila historická četnická stanice," dodal ještě.

Aničku Koubíkovou především zaujala beseda s policistkou a pak předvedení umu služebního psa, kterým se malým návštěvníkům v muzeu pochlubil jeho psovod.

Od dětí jsme se také dozvěděli, že vytvářely identikity kreslily totiž portréty zločinců.

Společně absolvovaly též výlet na novou rozhlednu na Kotli a při té příležitosti poseděly i u táboráku a opékaly špekáčky.

V programu nechyběla ani jízda na kolech a koloběžkách na dopravním hřišti, při čemž došlo též na zopakování pravidel.

Na malé svěřence dohlížely vedoucí Marie Moulisová a Petra Dolanová, kterým vydatně pomáhali asistenti Martin Hrdina a Vojta Moulis.

„Celý tábor byl zábavný, jestli to příští rok půjde, ráda bych jela zase," uvedla ještě Anička a nebyla sama. Část dětí tak dlouho čekat nebude, spolu s novými kamarády už se od 18. do 22. srpna zúčastní dalšího příměstského tábora s námětem Rok na vsi. Mezitím ještě někteří od 10. do 14. 8. v Těškově s DDM Rokycany absolvují pobytový tábor.