„V životě to nemáme zrovna snadné. „Jíst můžete máloco a ještě jsou suroviny na přípravu jídla v porovnání s cenami těch obvyklých hodně vysoké, slyšeli jsme od Jany Sovadinové. I přes jí uvedené problémy jsou ale členové Celia clubu Rokycany, sdružujícího občany s nesnášenlivostí lepku, značně aktivní. Dokladem je třeba na 4. dubna chystaná velikonoční výstavka. Zahájí ji v 9 hodin v prostorách Centra pro zdravotně postižené, nacházejícího se ve 2. patře nákupního střediska Žďár.
„Hlavně se výstavkou chceme zviditelnit. Dost lidí musí určitě držet bezlepkovou dietu a neví o klubu,“ uvedla Pravoslava Valentová. „Kromě toho jsme výstavku udělali prodejní. To abychom si trochu přivydělali na činnost klubu, protože jsme teprve krátce oficiálně schváleni,“ dodala.
Leccos drobného si tedy návštěvníci mohou odnést, ale bude příležitost i spoustou věcí se inspirovat. Včetně toho, co si celici mohou na Velikonoce připravit. „Součástí akce se určitě stane i ochutnávka,“ ujišťovala Valentová.