Muzeum na demarkační linii je v této době zavřené. Dalo by se říci, že spí, ale opak je pravdou. Kromě nejrůznějších příprav na sezónu mají aktivisté zařízení i technika napilno. Účinkují při natáčení filmů.

Teď je pro ně aktuální americký film Manželka ředitele ZOO. „Vychází ze skutečných událostí obsažených v denících Antoniny Zabinské, man-želky ředitele varšavské ZOO, jejichž přepis se stal bestsellerem. Ředitel se svou ženou v zoologické zahradě, ležící vedle ghetta, udělal pro Židy z něj úkryt. ´Hosté´ se schovávali v klecích, boudách i v samotném domě manželů Zabinských," uvedl šéf rokycanského vojenského muzea František Koch. Němci se však rozhodnou ZOO vyklidit a lidi je třeba dostat ven… Vojenská auta muzea, užívaná wehrmachtem a SS, figurují ve scénách líčících například potlačování varšavského povstání, ale i v dalších. Natáčelo se u nás. V pražských Holešovicích například byla postavená kopie varšavské ZOO, historické části Žatce zastupují lokality polského hlavního města smetené válkou, točilo se i v pevnosti Josefov.

V půli února čeká rokycanskou vojenskou techniku a její řidiče ještě dotáčka britského filmu Operace Anthropoid, který postihuje události kolem atentátu na říšského protektora Heydricha.

Stejná parta nadšenců z muzea má ještě v čerstvé paměti slavnostní předpremiéru (předcházela divácké) filmu Lída Baarová, na jehož natáčení se Muzeum na demarkační linii dokonce podílelo jako hlavní dodavatel historických vozidel.