Uskutečnila se hned trojmo pro žáky základních škol, středoškoláky a dospělé, pokaždé za velké účasti. Akce se konala v rámci motta Zažijte knihovnu a projektu Čtení pomáhá. Namísto předpokládaného Tichého společníka autor ale u středoškoláků sáhl po autorském čtení své další knížky Čtyři igelitky. U mladších školáků se beseda zase hlavně točila kolem filmové pohádky Kovář z Podlesí, ale také psaní děl. K tématu se zítra vrátíme.

Součástí Týdne knihoven je už tradičně také malování na chodník, zaměřené na děti z mateřinek a školních družin. Zejména pro předškoláčky knihovna navíc přidává literární pásmo Fabián, hodný vládce Brd, které se odehrává v dětském oddělení. Noví malí čtenáři se tento týden mohou přihlásit za členy zdarma.

Na seniory a rodiče na mateřské dovolené cílí zase akci Nebojte se internetu, v rámci níž jim v hudebním oddělení zaměstnanci zařízení poradí s prací na PC.

Mnohé čtenáře také potěší burza knih, během níž lze lacino přijít k nejednomu zajímavému dílu.

Tento týden je knihovna také benevolentní k zapomnětlivcům, vyhlásila totiž amnestii dlužníků za pozdě vrácené knihy a hudební nosiče.

Další akcí je pak výstava Obnovitelné zdroje energie. Na té se svými díly podíleli žáci ZŠ ulice Mítu a ZŠ TGM. Její trvání ale Týden knihoven přesáhne i do listopadu a při návštěvě lze hlasovat také o nejzajímavější návrh.