Staročeskou zabijačku zorganizovali členové SHD Vejvanov. Spolupořadatelem sestala v sobotu obec. Počasí, které přineslo sněhovou pokrývku, si hasiči pochvalovali. S chladem se vypořádali nejen horkým grogem, ale přikládali pod velký kotel, v kterém se připravoval ovar.

„Pozvali jsme si řeznického mistra Petra Stuchlíka z Podmokel, který se stará a dohlíží na výrobu všech masových lahůdek, “ seznamuje Deník s autorem voňavých staročeských specialit Martin Piškula a pokračuje: „Zabijačka je ze dvou prasat. Nakoupili jsme patnáct kilogramů cibule, pět česneku a několik kilogramů koření. Budeme dělat dvě stě padesát jaternic, třicet tlačenek, spoustu jelítek, ovar a gulášek.“

Populárnost akce v obci dokladovala početná návštěva všech místních i přespolních masa a piva chtivých diváků, kterých se zde sešlo okolo stovky. „Pořádáme druhý ročník, protože loňský první sklidil velké nadšení všech zúčastněných i přihlížející,“ vysvětluje Martin Piškula a dodává: „ Sami jsme takové nadšení nečekali, ale je to skvělý pocit když vidím, jak se všichni dobře baví. Letošní rok jsme pozvali hudební uskupení „Jáškutr“, a tak si mohou všichni v pozdějších večerních hodinách zazpívat a zatančit. “

Jednapadesát členů SHD Vejvanov se dobře pobavilo a nakrmilo všechny přítomné tak, že nikdo z návštěvníků si další v pořadí třetí ročník nenechá jistě ujít.