Malí i velcí členové skupiny dokonce na zítřek chystají svůj díl festivalu, do něhož se v Plzeňském kraji zapojí i další kolegové. Podle sdělení to 12. 9. to v našem regionu byli také Strašičtí. „Mezi osmým až šestnáctým se akce koná po celé republice. Cílem je nabídnout dětem pestrou paletu činnosti a individuální přístup v oddílech a klubech," uvedla Ivana Mochurová z kraj- ského vedení organizace. „Absolvováním nabízených aktivit školáci kvalitně tráví volný čas," dodala, „k tomu navíc přistupují zážitky a dobro- družství s partou kamarádů."

Jednou z největších chystaných akcí je už zmiňovaná hrádecká. Začíná zítra v 16 hodin. „Připravili jsme projížďky na poníkovi, o ukázky činnosti se postarají karatisté, rybáři a také členové policejního či hasičského oddílu nebo Klubíčko určené maminkám s batolaty," sdělila vedoucí skupiny Vlasta Vasková. Účastníci se mohou těšit i na soutěže, zábavné úkoly a kvečeru táborák s opékáním vuřtů," popisovala. Hostem se odpoledne stane také mladý kaskadér Richard Mošna. Předvede motorkářskou šou.

Nevšední odpoledne se bude odehrávat na místě, kde pionýrům začátkem dubna shořela chata se dvěma klubovnami. Už 17. září začne ale díky městu Hrádek v lokalitě vznikat úplně nová.

„Všichni, kteří čtrnáctého přijdou na návštěvu, budou mít možnost prohlédnout si i vizualizaci toho, jak by mělo naše nové zázemí vypadat," pochlubila se na závěr Vasková.