Obec získala novou zaměstnankyni pracovnici poštovní přepážky. Od ledna si totiž Hlohovice samy provozují takzvanou Poštu Partner. Česká pošta svou éru v obci skončila.

„Neměli jsme na výběr, když padlo rozhodnutí, že se pobočka u nás má uzavřít. Nechtěli jsme o tuto službu přijít a spojit poštu s obchodem, i když sídlí v jednom objektu, se nezdařilo," vysvětlovala starostka Marie Pflégrová. „Zastupitelstvo rozhodlo," dodala. „že si poštu vezmeme pod obec. Mimo jiné to sice znamená, že na zaměstnankyni budeme muset doplácet. Přínos plynoucí pro nás ze zachování pošty to ale převýší. Zatím je předpoklad, že doplácet budeme tak kolem čtyř tisíc," sdělila starostka. Nová Pošta Partner bude fungovat ve stejném časovém rozsahu, jako tomu bylo u její předchůdkyně to je tři hodiny denně a zůstává i ve stejném objektu. Přestěhovala se však do jiné místnosti, a tak ke konci roku nastalo finišování s úpravou prostoru. Rekonstruovat bylo třeba i elektrorozvody a nechat zavést internet.

Česká pošta včera svou dosavadní pobočku likvidovala. Uvolněný prostor bude obec využívat pro jiné účely.

„Teď, když je pracovnice poštovní přepážky naší zaměstnankyní, může ji obec využít i pro další služby. Zavedli jsme třeba ověřování podpisů a zájemci mohou na místě nyní hradit i poplatky za psy, popelnic či za vodu," doplnila starostka.

Hlohovická Pošta Partner funguje ovšem jenom jako podací. Doručovací pošta zůstává stále ve Zbiroze, odkud pak zásilky rozvážejí. Až v případě, že doručovatelky adresáta nezastihnou, uloží pro něj po oznámení věc na hlohovické přepážce.

„Třebaže tvoříme celek i s Hlohovičkami a Mostištěm, mají poštu jinou než my a Svinná. Snažíme se, aby se to změnilo," konstatovala Pflégrová. Sdělila rovněž, že podací poštou jsou Hlohovice i pro spojený celek Kladruby, kam patří též Vojenice, Třímany a Hřešihlavy.