Mladý vodák se pokusil sjet v pondělí jez na Berounce mezi obcemi Čilá a Šlovice na lodi. To se mu ale stalo osudným. Loď se převrátila a čtyřiadvacetiletý muž skončil pod hladinou a už se nevynořil. Na místo dorazili policisté, vrtulník letecké záchranky a hasiči.

„Operační středisko HZS Středočeského kraje si vyžádalo krátce před dvacátou hodinou jednotku SDH Zvíkovec na pomoc při pátrání po vodákovi k jezu u Čechova mlýna před Skryjemi. Na základnu se hasiči vrátili krátce před půlnocí," konkretizovala mluvčí HZS Pavla Jakoubková.

Pátrání po vodákovi pokračovalo i v úterý během dne. „Na místo míří policejní potápěč a hasiči," sdělila mluvčí PČR Hana Kroftová. Podle našich informací se bude dokonce snižovat hladina Berounky.

Svou výpověď poskytl Rakovnickému deníku také místní mlynář. „Kolem osmnácté hodiny jela skupina vodáků směrem ke Skryjím. Všichni bez nehody zdolali jez, nevím, jestli přenesením lodí, nebo jeho překonáním. Ovšem kromě poslední kánoe s mužem a ženou. Paní vysedla před jezem a sledovala, jak jez přítel překonává. Ten se ale, bohužel, pod jezem převrátil," popsal situaci mlynář Petr Čech. Ten dále Rakovnickému deníku řekl, že se vodák snažil vymanit z vratného proudu, který jej opakovaně nesl zpět k jezu, poté jej stáhl pod hladinu a asi po dvou metrech opět k jezu. Tam bylo tělo spatřeno naposledy. Mladíkovi v tu chvíli nebylo jak pomoci, protože proud je na Berounce momentálně dost silný. Následná tma pak zhatila další hledání.

„Takto to bylo několikrát, až pán zmizel pod vodou a už ho nikdo neviděl," popsal smutnou událost mlynář z Čechova mlýna. K vodácké tragédii ovšem prý dojít nemuselo. Podle mlynáře ze zdejšího mlýna Petra Čecha měly už dávno být zpět k jezu navezeny kameny, které odsud poodnesla předešlá velká voda.

Tělo muže v době uzávěrky Rokycanského deníku nebylo stále nalezeno. Smutné je, že mladík, údajně z Kladenska, v neděli oslavil čtyřiadvacáté narozeniny.