Život teprve pětadvacetiletého mladíka vyhasl v pátek v Břasích. Na vině byly drogy, kterými se osudný večer muž předávkoval. Záchranáři mu bohužel už nedokázali pomoci.

Podle doposud zjištěných informací se neštěstí odehrálo ve večerních hodinách mezi tamějšími bytovkami, kde si dotyčný návykovou látku (zřej- mě pervitin) vzal. Na místo vyjížděli okamžitě po oznámení události záchranáři. „Lékař konstatoval smrt. Nastala zástavou srdce,“ uvedla mluvčí zdravotníků Lenka Ptáčková. Vyšetřování všech okolností případu převzali policisté, jež vyloučili cizí zavinění.

Zesnulý mladík ale nebyl jediný, kdo se v Břasích potýkal s uvedenými problémy. „Víme o partě asi deseti členů. Její jádro tvoří přibližně čtyři, pět lidí. Srocují se tu nejen místní, ale i přespolní. Nevíme přesně, o jaké drogy se jedná, ale máme podezření na pervitin,“ uvedl místostarosta Petr Kuncl. Podle jeho slov obec v této souvislosti spolupracuje s policií, podporuje preventivní programy ve škole a snaží se monitorovat kritická místa, kde se závislí mohou scházet. „Snažíme se využívat veškeré dostupné prostředky,“ uzavřel Kuncl. O tom, že někteří mladí z Břas drogy užívají, se veřejně hovoří. „Skutečně o uvedených potížích v obci vím, ale na škole se s nimi nepotýkáme. Žáky co nej- více informujeme o možných rizikách prostřednictvím preventivních programů,“ sdělila ředitelka stupenské devítiletky Jaroslava Auterská.