Cyklistický závod profesionálů je už tradiční součástí městských oslav. Na závodníky tentokrát čekala porce sta okruhů kolem rokycanského náměstí, celkem tedy asi 85 km. Hlavnímu večernímu závodu předcházely vložené závody dětí (startovalo 60 malých cyklistů), závod příchozích `Chodovar cup` (vítězem se stal Tomáš Bauer) a vylučovací závod pro 12 vybraných profesionálů o `Cenu firmy Olbrich` (vyhrál Petr Pučelík před Janem Hruškou a Martinem Pečenkou).

Hlavní závod odstartoval výstřelem za účasti televizních kamer pan Hengstermann z firmy Borgers CS, která byla hlavním partnerem akce. Startovní pole se zpočátku drželo pohromadě a tempo zvyšovaly jen prémie 1 000,- Kč vypsané v každém druhém okruhu.

Asi v polovině závodu se z pelotonu odpoutala tříčlenná skupina Sosenka, Kappes, Padrnos, kteří však v úniku vydrželi jen 15 okruhů. Čelo hlavního pole totiž v těchto chvílích opanovali jezdci týmů PSK Whirlpool a AC Sparta Praha, a únik úspěšně zlikvidovali.

Další atak přišel zhruba 25 kol před cílem, kdy nastoupili Bečka, Raboň, Mancebo a Hruška. Nejvíce sil v závěru měl nakonec Španěl Mancebo, který osm okruhů před cílem zbývající trojici poodjel a proťal cílovou pásku jako první s náskokem 13 vteřin.

Raboň, Bečka a Hruška byli pelotonem dojeti (díky výborné práci Sparťanů na čele hlavního pole) necelé tři kola před cílem, v závěrečném spurtu se pak nejvíce dařilo Jiřímu Nesvedovi, následovali Raboň, Kappes, Kubias, Hrubý a další.

Výsledky:

1. Francisco Mancebo (Špa. / Relax-GAM) 2:03:11
2. Jiří Nesveda (ČR / AC Sparta Praha) + 12
3. František Raboň (ČR / T-Mobile) + 12
4. Andreas Kappes (Něm. / Team Spuik) + 12
5. Petr Kubias (ČR / PSK Whirlpool) + 12
6. Tomáš Hrubý (ČR / AC Sparta Praha) + 12