Sokol Košutka B- HK Rokycany 21:33 ( 8:16 ).
V pátek večer zajížděli rokycanští házenkáři k desátému kolu Západočeské ligy do krajské metropole.

Proti prognózám bylo počasí milosrdné a mohlo se tedy hrát na suchém venkovním povrchu. Od začátku utkání bylo jasně vidět kdo má větší ambice tento zápas i celou soutěž vyhrát. Rokycany neponechaly nic náhodě a od úvodního hvizdu dobrou obranou a přechodem do rychlého protiútoku zcela eliminovaly domácí hráče. Napovídal tomu stav v 11. minutě, kdy hosté vedli 5:1. První poločas pokračoval ve stejném duchu a naši vyslanci zvýšili svůj náskok na 16:8.

Na začátku druhého dějství sice hosté lehce polevili a domácí snížili na 15:19, ale poté se hra vrátila do starých kolejí a Rokycanští si dělali na hřišti doslova, co chtěli. Zejména Vokurka svým výkonem a přehledem na hřišti dokazoval, že je velkou zimní posilou. Nebýt velkého množství technických chyb a lepší pozornosti v obraně, mohl být konečný výsledek 33:21 o mnoho vyšší. Pro celek HK je také důležité, že po zranění některých opor si zahráli všichni hráči širšího kádru.

Hráči Rokycan zajížděli včera odpoledne opět do Plzně, a to za Lokomotivou C. Chtěli pochopitelně prodloužit jarní neporazitelnost. V hale u zimního stadionu fanoušci podpoří HK už pozítří, tedy ve středu 7. května. Od 19 hodin se lídr střetne s rezervou Starého Plzence.

Sestava a branky HK z Košutky: Kysela, Klička – Vokurka 9, Beneš 4, Kop 4, Tureček 3, Říha 3, Zeleňanský 3, Otec 2, Kahovec 2, Kára 2, Valeš 1.
Sedmičky: 1/1 – 3/2, Dvouminutové tresty: 0-3. Diváků dorazilo třicet a pískali ostřílení mezinárodní sudí Macho, Hájek.

Tomáš Kozler