V sobotu se uskutečnil v mirošovské sokolovně už jedenáctý ročník smíšeného volejbalového Fredy Fernet Cupu za účasti čtyřech okresních družstev.

Jde o narozeninový turnaj házenkářského trenéra Petra Kličky, který tímto slaví svá pokročilá léta (47) a Tomáše Krause (36). Ze začátku se tento turnaj konal ve Strašicích, ale už několik let se koná v Mirošově. Družstva Sokola Mirošov, Rododendronů, Velbloudů a LDN se utkala systémem každý s každým na dva vítězné sety.

Po úvodních dvou kolech bylo jasné, že o třetí místo si to rozdají mladíci Rododendronů (mirošovská nastupující volejbalová mládež) a zkušený tým Velbloudů. V dramatickém zápase se rozhodlo až v tie breaku, kde převážila zkušenost Velbloudů a vyhráli 15:6.

Do finále se probojovaly po zásluze týmy Mirošova a LDN. V prvním setu vládl Mirošov. Jeho hráčům vycházelo, na co sáhli. Naopak LDN hodně kazila a není divu, že poměr setu (25:13) byl jednoznačný. Po změně stran oslavencův celek zabral. Zpřesnil hru v poli, přidal na bojovnosti a slavil vítězství 25:18. Tie-break byl vyrovnaný! Do stavu 10:10 si týmy střídavě braly jednobodové vedení. Pak několika dobrými útoky LDN přidala tři body navrch a náskok udržela až do konce.

Úspěch vítězové oslavili tradičně fernetem za první místo, dobrým gulášem Jiřího Hrdličky a nakonec kvalitním posezením v restauraci U Václava.