Dnes je kapitánkou české republiky v kategorii kadetek a povede spoluhráčky na evropském šampionátu v Černé Hoře i Srbsku za vidinou medaile. Nebo alespoň za umístěním do šestého místa, které by znamenalo postup na mistrovství světa v exotickém Thajsku.

Pochopitelně, že kariéra talentované blokařky si vyžádala obrovskou porci odříkání včetně odloučení od svých nejbližších. Z Rokycan následoval přestup do Slavie VŠ a poté do pražského Olympu. K nejdůležitějším etapám sympatické Pavlíny se vrátíme podrobněji po návratu z Balkánu. Zde přijměte její reakce na dvě otázky, které jsme převzali ze svazového serveru www.cvf.cz.

Co se v týmu událo od úspěšné kvalifikace na mistrovství Evropy? Co bude pro vás na blížícím se evropském šampionátu úspěchem?
Trochu se obměnil hráčský kádr. Na mistrovství Evropy nepojedeme ve složení, ve kterém jsme v brněnské kvalifikaci vybojovali postup. Jinak nic, trenéři na nás mají stejné nároky. Moje cíle? Skončit do šestého místa a pak poletíme do Thajska.

Víte teď hned z hlavy termín konání finále mistrovství Evropy?
Finále mistrovství Evropy se hraje v Černé hoře, ale nevím kdy. Nechci totiž předbíhat, kladu si postupné cíle. Asi 6. dubna (napovídají spoluhráčky).