Gymnázium v Rokycanech bylo dějištěm prvoligových zápasů volejbalistek Rokycan A. Hostily České Budějovice a v sázce bylo konečné sedmé místo.
VK Rokycany–České Budějovice 2:3. Páteční duel začal vyrovnanou hrou. V závěru prvního setu se ovšem dostal do vedení soupeř a první set vyhrál 25:22. Ve druhé sadě podaly hráčky Rokycan velmi dobrý výkon a podařila se jim šňůra deseti bodů. Vedlo to k zisku tohoto dějství v poměru 25:18. Jihočešky kontrovaly a pomohl jim slabší výkon VK v hloubi hřiště. Ani útok domácích nebyl razantní a pouhých devět bodů našich zástupkyň svědčí o hladkém nezdaru. Hra jako na houpačce pokračovala a ve čtvrtém se tu se Rokycany probraly. Na bloku, na smeči a perfektní soustředění prokázaly Dagmar Holá zejména na bloku, Andrea Šmídová a Tereza Černá v útoku. VK se radoval po výsledku 25:22 a ke slovu přišel tie–break. Budějovice měly navrch a dvoubodový odstup dokázaly udržet až do vítězného míče.

VK Rokycany– České Budějovice 3:0. Sobotní utkání mělo zcela jiný průběh. Do poloviny prvního setu byla hra vyrovnaná. Domácím se ale poté začalo dařit na podání a soupeře dostat pod tlak. První set skončil pro Rokycany 25:20. Ve druhém setu se České Budějovice dostaly zpočátku do vedení a naše hráčky musely dotahovat. Díky stabilnímu podání Andrey Šmídové a kvalitní obraně na síti, vedené opět Dagmar Holou, Terezou Černou a Katkou Perkovou, dokázaly rokycanské volejbalistky dotáhnout vedení týmu hostů a zvítězit 25:19.

„Třetí set opět začaly lépe České Budějovice, které vedly o tři až čtyři body, a to hlavně kvůli našim zkaženým servisům. Musely jsme znovu dotahovat ztrátu. Podařilo se nám navázat na sérii úspěšných bloků z předchozího setu. I během druhého technického oddechového času byly na koni České Budějovic, protože stav byl 16:14. Potom však udělaly několik nevynucených chyb a my čtyřbodovou šňůrou strhly vedení na svou stranu v poměru 18:16. Poté už jsme si vítězství celého zápasu nenechaly utéct. Holky předvedly velice stabilní výkon a ukázaly, že si ještě nepřipouštějí konec sezony. Díky tomuto vítězství pojedeme k rozhodující bitvě v sobotu do Českých Budějovic. Zde se bude od 18 hodin hrát třetí duel o 7. příčku v první lize žen,“ okomentovala poslední set sobotního utkání dosud zraněná hráčka Lenka Kantárová. Těší se, až se aktivně bude moci zapojit do hry.

Zvláštností sobotního zápasu byla i pozice trenéra, který si jako náhradnice vyzkoušela nemocná hráčka Mirka Kantárová. Zaskakovala za Josefa Ptáčníka, který kvůli zdravotním potížím nemohl dorazit.