Hráčky VK bojují o konečné 5. až 8. místo a střetnou se s brněnskou Univerzitou. V pátek od osmnácti a v sobotu od jedenácti hodin. Při dvojnásobném triumfu by naše zástupkyně hrály o konečnou pátou pozici!

Těžko pochopitelný systém nadstavby nejprve poslal VK do Nového Jičína. Po dvou nezdarech se musel VK rozloučit s myšlenkou na postup mezi elitní kvarteto.

Nový Jičín–VK Rokycany 3:0 a 3:1. Hostujícímu družstvu se nepodařilo vrátit sérii prvního kola play-off zpět do Rokycan, i když od toho nebylo daleko. Hladká porážka v úvodním měření sil byla způsobena i namáhavým cestováním. „Po bezmála pětihodinové cestě jsme se nedokázali zkoncentrovat na hru a nemohli se opřít ani o jinak kvalitní podání. V útoku jsme naráželi na soupeřovu připravenou obranu a v defenzivě naopak neubránili účinné smeče Moravanek. Po celou dobu zápasu jsme se nevymanili z neustálého tlaku, který vedl k hladké prohře,“ uvedl trenér Josef Ptáčník.

V sobotu se obraz hry značně změnil. Soupeř po hladkém vítězství nenastoupil do zápasu tak soustředěně, čehož Rokycany využily k zisku prvního setu. Držely Nový Jičín pod tlakem kvalitním podáním i dobrým útokem, který vycházel ze zlepšeného prvního míče. Další tři sety byly jako na houpačce. Hlavně ve třetí a čtvrté sadě scházel VK k výhrám jen pověstný krůček. „Kladem tohoto utkání byla hlavně zlepšená hra na bloku, která se nám dlouhodobě nedařila. A přes prohru utkání ukázalo, že i v oslabené sestavě naše družstvo dokáže hrát vyrovnaná utkání s nejlepšími družstvy I. národní ligy žen. Tak, jak to předvádělo v dlouhodobé části,“ dodal lodivod Rokycan.