VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Kuchařská show aneb Jak inženýr k vaření přišel

Rokycany - Nový zábavní směr pronikl z televizních obrazovek i do Rokycan.

15.4.2011
SDÍLEJ:

Vaření je zábava a nejlépe se vychutná při skleničce vína. Zastáncem tohoto názoru je i Michal Štochl (druhý zprava). Ještě lepší je ale pozvat si mistra kuchaře, jakým je Radek Šubrt (druhý zleva), aby to partě zájemců předvedl. Foto: Deník/ Božena Šopejstalová

Průkopníkem, který do okresu kuchařskou show ´přivedl´, je Michal Štochl z rokycanského studia Kuchyně Elza. Díky němu mohli zájemci už nejednou zažít špičkové šéfkuchaře při práci i v roli bavičů.

Jak jste na tento nápad přišel?
Sám moc rád vařím a zbožňuji dobré jídlo. Touto cestou jsem se dostal k práci v kuchyň– ském studiu. Nejdříve mělo být předváděné vaření pouze službou navíc pro zákazníky. Zpočátku jsem se toho ujal sám a předváděl jim zároveň přednosti správně navržených kuchyní a nabízených spotřebičů. Pro inspiraci k vaření jsem jezdil za šéfkuchařem do Prahy. Ovšem přivést ho k nám do studia je daleko jednodušší a profesionální vaření je tak dostupnější pro více místních.

Nespokojil jste se ale se zmíněným předváděním, vsadil jste rovnou na kuchařskou show. Co vás k tomu vedlo?
Aby vaření bylo atraktivní a dokázalo zúčastněné obohatit, je potřeba získat kuchaře se zkušenostmi. Ono to pak šlo ruku v ruce s tím, že špičkoví kuchaři, kteří dokáží pracovat před veřejností, jsou sami o sobě showmani. Ve spojení s ochutnáváním jídla a podáváním nápojů se potom večery s vařením staly příjemnou společenskou událostí nejen pro naše zákazníky, ale i širokou veřejnost.

Kolik takových akcí jste zatím uskutečnil?
Teď v dubnu to byla už třetí v řadě s účastí profi kuchaře. Snažím se dělat více typů vaření – pro menší i větší skupiny a také předvádění sezónně i tematicky zaměřená.

Nač se veřejnost může těšit dál a co musí udělat, aby se na show dostala?
V květnu a červnu chystáme vaření pro menší skupiny. Červen bude tematicky zaměřený na grilování. Na podzim tu zase přivítáme šéfkuchaře Radka Šubrta. Pokud má někdo zájem o účast, stačí se přihlásit na telefon 721 324 124 nebo nás sledovat na webu či facebooku.

Přiznal jste, že vaření je vaším koníčkem. Co na práci šéfkuchařů obdivujete?
Vaření dokonce patří mezi největší z mých koníčků. Jako každý amatér obdivuji zručnost mistrů při přípravě jídel, znalost surovin a schopnost z nich vždy vytvořit něco delikátního. Mám rád kuchaře, kteří vaří srdcem, zamýšlí se nad sezónností pokrmů a jsou pohotoví. Obdivuji také zvládání vysokého pracovního tempa, stresu, schopnost řídit tým lidí a často celé restaurační zařízení. Zahraniční zkušenosti a historky ze zákulisí jsou pak příjemnou třešničkou na dortu, která dokresluje představu o práci v profi kuchyni.

Autor: Božena Šopejstalová

15.4.2011
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Hřešihlavští slaví hned dvě jubilea

Ilustrační foto.

V Radnicích pokračují trhy

Fotbalisté Rokycan B zahajíli vítězně

Rokycany – Rezervní celek FC Rokycany opět poznává radost z výher. Třikrát uspěl v přípravě (Zbiroh, Příkosice, Strašice) a naplno bodoval i v premiéře 1. A třídy mužů.

Ženu týral tak, že chtěla skočit pod vlak

Klatovsko – Cítila se jako kus hadru. Přála si, aby se druhý den ráno už neprobudila a vážně přemýšlela o sebevraždě skokem pod vlak. Až do takového stavu dohnal svoji o 18 let mladší partnerku 63letý invalidní důchodce z Klatovska.

V Kařezu bourají obecní dům

Kařez – Začátkem týdne začalo v Kařeze, naproti nákupnímu středisku, plánované bourání obecního bytu. K demolici muselo dojít kvůli výstavbě nové hasičské zbrojnice, jíž by překážel.

Hasiči z Podmokel představí nový vůz

Podmokly – Křest vozidla Mercedes Sprinter je v obci na severu přichystán na sobotu.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení