VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Špekáčky od Pardovského táborák neočoudí

ROKYCANY -Když si zákazník koupí špekáček z výroby rokycanského řeznictví a uzenářství Jana Pardovského, rozhodně nebude nad ohništěm připékat sóju a separáty. V dnešní konkurenci laciných párků za dvacku totiž Pardovský sází především na kvalitu.

30.4.2007
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: DENÍK

„Směrem separátů, sójových náhražek a plnidel jsem se nikdy neubíral, používáme jen vepřové a hovězí maso,“ říká Pardovský, kterého profese řezníka živí už od vyučení roku 1978. „Když padly Potraviny, jediná solidní možnost, jak si udržet práci, byla začít podnikat,“ vysvětluje s tím, že začal nákupem prostor v aukci roku 1992 a s pomocí rodiny a čtyř zaměstnanců. Dnes dává práci devíti lidem a má i následovníky ve dvou synech.

„Tehdy to bylo jednodušší, předpisy unie nám pak daly docela zabrat,“ tvrdí, ale nezlobí se na ně. „Vždyť vedly k modernizaci a konec konců – nerez se líp udržuje a je hezčí,“ směje se řeznický mistr. Nové paragrafy jej před dvěma roky přiměly k celkové rekonstrukci provozovny na Nerudově náměstí včetně malé dopékárny pečiva. „To je dneska trend, nabídnout vlastní pečivo,“ tvrdí Pardovský.

Řeznictví a uzenářství, jehož výrobky lze koupit i v Plzni, má v základním sortimentu dvacet druhů uzenin – měkké salámy, párky, špekáčky, paštiky, uzená masa, šunky i debrecínku. V zimě nabízí vepřové hody, celoročně polévky i tlačenky. „Týdně zpracujeme tunu masa, které nakupuji jen od zdejších dodavatelů,“ říká muž, který necítí, že by byl na trhu nedostatek kvalitního masa. Na krámě prodávané maso z mladých býků tak není anonymní.

V současné velké konkurenci ale jen kvalitou, pravidelnými mikrobiologickými kontrolami a úspěšně absolvovaným veterinárním auditem podle nařízení unie z roku 2006 soutěžit nemůže. „V devadesátých letech byl odbyt větší, nebylo tolik prodejců. Dnešní cenová válka a snaha udržet se na trhu mě stojí hodně úsilí,“ konstatuje Pardovský.

Dokládají to i cenovky na pultu. Porce dršťkové polévky byla minulý týden za deset korun a kilogram vepřové plece za 69,90.

30.4.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Koupaliště Rokycany

V tropech mířily na koupaliště průměrně dva tisíce lidí

Ilustrační foto

Okresní tandem zazářil v přeboru

Do Favoritu vstoupil nový investor

Rokycany – Společnost Favorit, která v České republice vyrábí prémiová sportovní a lifestylová kola na míru, získala nového investora. Je jím Michal Mička ze společnosti C2H, který ve Favoritu získal za 70 milionů korun třicetiprocentní podíl.

Jak reklamovat koupený dům či byt

Koupili jste si vysněný byt nebo dům a máte pocit, že je dokonalý? Prvotní nadšení z dobré koupě mohou však zanedlouho vystřídat starosti s vadami, které se projeví až po čase. Víte, jaká práva v takovém případě máte? A jak nejlépe postupovat, abyste o ně nepřišli?

A zase ten Bakoš. Tentokrát sestřelil Jihlavu

Plzeň – Viktoria Plzeň vyhrála 2:1 v Jihlavě gólem z 92. minuty.

Fotbalisté Mýta B zdolali Drozdov

Mýto - Fotbalisté Slavoje Mýto si k další prověrce před výkopem krajské 1. B třídy pozvali tým okresního přeboru Berounska.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení