„Vždycky záleží na termínech. Vánoční svátky jsou zatím u nás volné, silvestr je tradičně zamluvený,“ popisuje provozní vedoucí hotelu Dix Martin Kroupa.
„Začínají se pomalu plnit termíny na jarní prázdniny,“ říká Kroupa.

První záchvěv byl v posledních dnech, kdy se na šumavských vršcích objevil první sníh. „Dá se říci, že máme letošní sezonu o Vánocích a silvestru obsazenou asi ze sedmdesáti procent. Lidé čekají na sníh. Ceny za ubytovací služby zůstávají stejné jako loni, i když zdražování se nevyhne brzy ani nám. Má podražit všechno, takže náklady bohužel vzrostou ať chceme, nebo nechceme i nám,“ popisuje majitel Čertovy chaty Václav Hlaváč.

„Všude kolem mají hotely většinou obsazeno, protože milovníci zimní Šumavy jsou doslova zhýčkáni a neradi za lyžováním dojíždějí. Proto mohu s klidným svědomím říci, že u nás je zatím volno jak na Vánoce, tak na silvestra i jarní prázdniny. Ubytování nabízíme jak pro jednotlivce, tak pro rodiny s dětmi i pro celé skupiny. I u nás zatím ceny zůstávají stejné a záleží samozřejmě na domluvě,“ informoval majitel hotelu Radešov Rudolf Kovařík.

Letošní vánoční prázdniny jsou na Klatovsku od 22. prosince do 2. ledna. Pololetní připadnou na Klatovsku na pátek 2. února a jarní začnou již od pondělí 5. února. Potrvají pak do 11. února 2008.

„Na hory jezdíme pravidelně s dětmi o prázdninách a tam si všichni užijeme lyžování a sáňkování. Loni jsme ale týden prožili tůrami. Sníh nám chyběl, a tak doufáme, že si letos užijeme trochu více,“ říká Martina Koláčková z Klatov.