K obrovskému požáru pily v Dobřívě vyjížděli profesionální hasiči z Rokycan po třiadvacáté hodině. Společně s dobrovolníky z Hrádku, Mirošova a Strašic se snažili zabránit úplné zkáze. 

"Ohnivá záře nad Dobřívem byla vidět z velké dálky, velitel zásahu si ihned povolával další posily ze Skořic a Příkosic," konkretizovala mluvčí HZS Pavla Jakoubková. 

První jednotky, které přijely k požáru, se v první fázi především soustředily na to, aby požár nepřeskočil z dřevěné stavby na ty okolní a dřevěný materiál, který je v prostoru nahromaděn. Přestože jim zásah velmi ztěžoval silný vítr, hasičům se podařilo oheň udržet pod kontrolou a okolí uchránit. "Asi po hodině zásahu požár začal slábnout na intenzitě a hasiči začali rozebírat konstrukce a dohašovat jednotlivá ohniska. Kolem druhé hodiny ráno se začaly první jednotky vracet na své základny. Poslední cisterna odjela z požářiště kolem čtvrté hodiny ráno. Na místě již zůstala pouze místní jednotka SDH na dohlídku," uzavřela Jakoubková.

Škody na budově a na strojích se pohybují v řádech milionů korun. Příčina vzniku požáru bude v šetření v následujících dnech.