VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Bosch Fresh festival nabídne kvalitní jídlo i víno

Plzeň – Letošní ročník gurmánského Bosch Fresh festivalu v Plzni se blíží.

11.5.2017
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: DENÍK/Milan Holakovský

Uskuteční se 20. a 21. května v OC Plaza a ponese se v duchu prezentace české i zahraniční gastronomie. A představí nejen skvělé jídlo, ale také výborné víno a ukáže, jak vše snoubit k dokonalé harmonii.

DESET ROZLIČNÝCH VINAŘSTVÍ
O chuťové pohárky návštěvníků se v kategorii Vinařství postará deset zástupců rozličných vinařství, která nabídnou k degustaci nepřeberné množství vín. Hlavním vinařstvím se pro letošní ročník nově stalo Vinařství Piálek & Jäger z jižní Moravy. A že se jedná o partnera více než povolaného, dokazuje i fakt, že zásobuje ty nejoceňovanější české restaurace.

Vinařství Piálek & Jäger ročně vyprodukuje až 60 tisíc lahví a jeho filozofií je vyrábět co možná nejkvalitnější odrůdová vína ze znojemské vinařské podoblasti v malých šaržích kolem 3 000 lahví. Na Bosch Fresh festivalu nabídne většinu svého sortimentu, jako je tematické lehké cuvée Freš, značková vína originální certifikace Znojmo a zabrousí i do nejvyšších pater vín pro gastronomii, kterým je například Chardonnay Grand reserva.

Sommelier hlavního vinařství festivalu Kamil Piálek bude vína doporučovat k degustačním menu přímo na hlavním pódiu a každou show kuchaře doprovodí krátkým výkladem o snoubení toho nejvhodnějšího vína k danému pokrmu.

JEDINEČNÁ MOŽNOST OCHUTNAT SEXENBERG
„Návštěvníkům bychom rádi nabídli naše klasiky s poukázáním na znojemský region a to hned v několika kategoriích. Z první kategorie bych rád vypíchl víno Freš, což je naše známkové cuvée určené pro dlouhé bezstarostné pití. Je to lehké suché víno s nižším alkoholem a vyšší kyselinkou. Hlavní nabídkou by pak měla být vína přímo určená do gastronomie, konkrétně řada Sexenberg. Vína z této řady lze běžně ochutnat pouze v restauracích a návštěvníci budou mít jedinečnou možnost dostat se k nim i zde na festivalu. Jmenovitě se jedná se o Sylvánské zelené 2016, Sauvignon blanc 2016 a Ryzlink rýnský 2015. Svůj prostor ale dostanou také vína se zráním v sudech, jako Veltlínské zelené Extra v akátovém sudu nebo Chardonnay Reserva se sudem dubovým. Vrcholem představení bude Chardonnay Grand reserva 2015, což je víno 100% z nového pětiset-litrového dubového sudu, a v podstatě to pro veřejnost, bude první možnost tato vína ochutnat,“ uvádí Kamil Piálek, sommelier a majitel vinařství.

Autor: Hana Josefová

11.5.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Nikola Svobodová se stane v pondělí gentlemanem silnic

Momentky z natáčení druhé řady Policie Modrava.  Foto: Jaroslav Lázníček

Nález mrtvé sestřičky se natáčel v ruinách továrny

Do voleb zbývá měsíc, kandidátky zveřejněny

Plzeňský kraj – Za měsíc, 20. a 21. října zvolíme nové poslance. Vybírat budeme v kraji z 427 tváří.

Butula: Terešov není Hostouň

Terešov – Problémy s útěky a chováním svých svěřenců řeší bez rozdílu všechny výchovné ústavy. Zkušenostis tím má i Výchovný ústav a Střední škola Terešov.

FC Rokycany zajímá výlučně sobota

Rokycansko – Fotbal v regionu se musí pravděpodobně vypořádat s proměnlivým podzimním počasím.

Ejpovičtí zase nakupují doma

Ejpovice - Obyvatelé opět využívají kamenný obchod se smíšeným sortimentem v centru obce.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení