Další obec v okrese zakázala podomní prodej. Cheznovičtí tak chtějí ochránit občany před nekalými prodejci.

Celá situace se projednávala na schůzi zastupitelstva, které se uskutečnilo na sklonku roku. „V prosinci se po Cheznovicích pohyboval nějaký mladík s dalšími ženami, který nabízel obyvatelům obce voňavky," vysvětlil starosta Josef Kolář. „Od nového roku jsme se tedy rozhodli, že podomní prodej zakážeme a přidáme se tak k dalším obcím na Rokycansku," konstatoval. „Rádi bychom alespoň tímto způsobem ochránili obyvatele Cheznovic," uzavřel Kolář.

Kromě zmíněné obce se v nedávné době k zákazu přidal také Trokavec, Skořice nebo Mirošov. Před nimi už to byly Němčovice nebo Hrádek.

Prodejci většinou nabízí levnější elektřinu, plyn nebo deky a parfémy. Většinou starší obyvatelé obcí jsou snadnou kořistí pro podvodníky. Mnohdy totiž podepíší smlouvu, které vlastně ani nerozumí. Starostové tak na svém území nekalý prodej radikálně řeší.

„Určitě jsem rád, že to v Cheznovicích zakázali také. Mohla by se zvyšovat kriminalita, starší občané by byli v ohrožení a navíc otravování v domácnosti," svěřil se obyvatel obce Zdeněk Karásek.