Pracovníkovi výrobní linky stroj přerazil zápěstí a v podstatě jej amputoval. První pomoc poskytli na místě přímo jeho kolegové. Ránu zaškrtili a zabránili tak vykrvácení. Do několika minut přijela záchranná služba.

„Přijali jsme před šestnáctou hodinou hlášení z jednoho průmyslového areálu na Rokycansku. Muž, padesátý čtvrtý ročník, byl pak pozemní cestou převezený do areálu Fakultní nemocnice Lochotín v Plzni s devastujícím poraněním pravé ruky. Další informace, vzhledem k zákonu o ochraně údajů pacienta, poskytnout nemohu," uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje Lenka Ptáčková.

Podle informací z důvěryhodného zdroje je muž v současné době už mimo nebezpečí a dokonce v domácím ošetřování. A to i přesto, že na sále krajské nemocnice prodělal více než tříhodinovou operaci. Při té mu bylo zápěstí zpátky našité, včetně tepen, svalů a žil. Nejen, že díky první pomoci od kolegů, rychlému příjezdu záchranářů a mistrovství operatérů nepřišel o ruku, ale dokonce mu zůstala zachovaná její hybnost.

Dokončení v sobotním vydání.