„Dnes a zítra je na řadě konkurz," sdělila nám Dominika Lakatošová. Přihlášených je dvaatřicet účastníků. Nejvíce projevili zájem představit se po pěvecké stránce, ale budeme tu mít i malíře, hudebníky, tanečníky, karatisty, baviče a dokonce drezéra psů," vypočítávala.

„Problém je, že ve čtvrtek se to některým kvůli plavání, návštěvě muzea a podobně nehodilo a zítra bude nával," obávala se Denisa Kabourková. Spolu s Dominikou a Fandou Mikem tvoří žákovskou část poroty, zastupování učitelů se ujala sama ředitelka ZŠ Hana Šlégrová, hlavně prý ale z pozice hudebnice.

Velké finále, už veřejně přístupné, na soutěžící čeká 2. května. Uskuteční se v sokolovně. Mezi nimi může být i trio Míša Schwarzová, Kristýna Bodzášová a Natálie Hof-manová. Zpívaly moc pěkně. „Doprovod budeme muset ale ještě promyslet," konstatovala po vyslechnutí jejich přednesu skladby Hallelujah Dominika, „a mohli bychom zvážit i taneční doprovod," navrhova- la. „Je třeba také zvolit, jak se budete prezentovat, jestli sladíte nějak oblečení a podobně," radila ředitelka.

Dokončení v pátečním vydání Rokycanského deníku.