Škola TGM v Rokycanech vyslala do boje hned 48 žáků sedmých a osmých tříd za dozoru učitelek Marcely Sobotkové a Aleny Pigulové. „Žáci měli za úkol sbírat odděleně plasty a ostatní odpady. Pod dálničním přivaděčem byla krátká zastávka, kde byl ponechán sebraný odpad a všichni pokračovali ke Klabavské nádrži," prozradil Josef Hůza z MÚ v Rokycanech a doplnil: „Přesto, že se Rokycanská stráň každoročně uklízí, bylo sebráno poměrně hodně odpadků, převážně PET lahví. Hlavně břehy Klabavské nádrže jsou plné splavených odpadů, a tak se školáci neměli čas nudit."

Dle organizátorů bylo znát, a většina to dala také svojí prací najevo, že jí záleží na tom, aby byla okolní příroda čistá. O sebrané odpady se následně postarali zaměstnanci města. Plasty a sklo skončily na sběrném dvoře v Jiráskově ulici a budou ještě dále využity. Ostatní odpad byl uložený na skládku v Němčičkách. „Za snahu a odvedenou práci všem zúčastněným přísluší velký dík a chvála," dodal s akcí spokojený Hůza.

Mimo dneška, kdy se opět na úklid vyráží v 9 hodin od Litohlavského mostu nad Klabavskou přehradu, proběhne další úklidová akce v pátek 2. května. Té se zúčastní děti ze ZŠ Jižní předměstí. Jedná se o rozsáhlejší úklid okolí a bude se uklízet například i trasa k nové rozhledně na Kotli.