O týden dříve skončí školní rok pro rokycanskou ZŠ TGM. Za opatřením stojí rekonstrukce.

V případě devítiletky TGM nám ředitelka Alena Halířová sdělila, že v celém objektu byla naplánovaná úplná výměna elektroinstalace. Výjimkou je pouze jídelna. Nejdříve se tedy bude sekat, vybourávat a trhat, aby posléze přišlo na řadu natahování nových rozvodů a zazdívání. Mění se totiž veškeré zasíťování. „V souvislosti s tím budou vyměněná i osvětlovací tělesa. Podle předpokladu by mělo být vše hotové do devatenáctého srpna. Ovšem nakonec je v plánu ještě malování. Proto nejenže tento školní rok končíme dříve, ale i nový budeme zahajovat déle až pátého září," informovala Halířová.

Také v devítiletce ulice Míru za změnou termínu školní docházky stojí stavební důvody. Ve škole už je v proudu akce půdní vestavba, díky níž vzniknou nové třídy, společenský sál, kabinety a sociální zázemí. Probíhá za běžného provozu zařízení, ale mimo místa, kde se pohybují děti. Termín předání hotového díla se ovšem blíží, a tak je třeba kvůli jeho dokončení a propojení s dalšími prostory předat stavbařům i zbývající část budovy. Hotovo by i v tomto případě mělo být do 19. srpna. Pak je třeba instalovat vnitřní vybavení. Aby se vše stačilo, vedení školy vyhlašuje na 1. a 2. září ředitelské volno.

Třetí rokycanská ZŠ Jižní předměstí předává vysvědčení 30. června. „Přes prázdniny máme v plánu malování některých tříd, výměnu poškozených lin a instalatérské práce. Velkých akcí jsme si užili po čtyři předchozí léta," uvedl ředitel Bohumil Nosek. Připomněl, že nejdříve dělali podlahy v 1. pavilonu a šatnové klece nahrazovali skříňkami. Rok poté totéž zopakovali ve 2. pavilonu. Třetí rok přestavovali kuchyni a jídelnu, vloni vnější zdi zateplovali a opatřili fasádou.