To však není jediný problém ve společnostech okresu. Horší je to s divočáky, kteří hledají potravu a velmi tak na polích škodí.

„Nějaké srážky o víkendu byly, ale nebylo jich příliš. Sucho nás prozatím netrápí," uvedl ředitel Zbirožské zemědělské, a. s. Jakub Červenka. „S divočáky je to problém, ale řekl bych, že jsou škody menší než vloni. Většinou je jedná o rozryté lokality," uzavřel.

Obdobná situace je také v Osecké zemědělské. „Díky tomu, že o víkendu pršelo se situace zlepšila. Trochu vláhy spadlo. Sucho není zatím tak dramatické," uvedl ředitel Petr Havel. „S divočáky je to obdobné jako každý rok. Rozvořou louky a nejvíc škodí v kukuřici," uzavřel.

Začátkem října navštívila černá zvěř také rokycanské letiště. Tady nadělala vrásky členům modelářského klubu. Špatné zkušenosti mají také motoristé. Srážka s bachyní může mít tragické následky.

Dalším lákadlem vábící divočáky do blízkosti lidských obydlí je zakládání černých skládek a s tím související hromady tlejícího organického odpadu.

Z pondělního vydání Rokycanského deníku.