Vše vyvrcholilo tím, že svoji družku oloupil a zbil. Zmlátil i muže, který jim poskytl azyl. Dražský skončil ve vazbě a nyní i před klatovským soudem, kde se zpovídá hned z několika trestných činů.

Párek bezdomovců přišel na Klatovsko letos v zimě. Dražský s družkou bydleli ve stanu v lese, pak ale potkali 55letého bezdomovce z Klatov, který je vzal k sobě do garáže, kde žije. Soužití to ale nebylo právě idylické.

„V období nejméně od 1. března do 11. března v objektu řadové garáže v Gorkého ulici a ve stanu u Klatov opakovaně svoji tehdejší přítelkyni pod pohrůžkou násilí, že ji dobije, jednak fackováním, jednak vulgárními nadávkami donutil k pohlavnímu styku. Jednak ke klasické souloži a jednak k orálnímu sexu,“ uvedla v obžalobě státní zástupkyně, podle níž Dražský donutil ženu i k dalším zvrhlým sexuálním praktikám. To ale nebylo vše. Desátého března surově zbil svoji družku i bezdomovce, u něhož v garáži bydleli, a druhý den donutil ženu násilím k tomu, aby mu vydala 200 korun. Kromě toho si na ní opět násilím vymohl sex. To už žena nevydržela a zavolala matce, která zalarmovala policisty.

Obžalovaného přivedla do soudní síně eskorta.
Ženu týral tak, že chtěla skočit pod vlak

Dražský jim řekl, že přítelkyni, s níž se zná z léčebny v Dobřanech, nikdy neznásilnil ani neoloupil. Přiznal ale, že ji i kamaráda ztloukl. „Slavili jsme v garáži moje narozeniny. Byl jsem si venku odskočit a když jsem se vrátil, natahoval si on kalhoty a ona si zapínala na svých knoflík. Z toho jsem usoudil, že spolu něco měli. Chytil mě rapl, dal jsem jí pár facek a jemu pár ran pěstí,“ uvedl při výslechu Dražský. U soudu ale odmítl vypovídat.

Soudkyně Martina Šimánková rozhodla o jeho ponechání ve vazbě. Líčení bude pokračovat v září výslechy poškozených. Dražskému hrozí až deset let vězení.