Letos pořadatelé z Triatlon klubu Klatovy nachystali opět tři trasy 49, 70 a 105 kilometrů; nejdelší je součástí národního Strabag MTB Marathon Cupu.

A protože bikový Král Šumavy patří do prestižní evropské série Bike24 MarathonMen Europe je vedle české elity očekávána na startu i kvalitní zahraniční účast. Z domácích osobností si Krále nenechá ujít třeba běžec na lyžích Lukáš Bauer.

Loni si vítězství na královské trati 105 kilometrů vybojoval Ondřej Fojtík (4:25:59,7 hod.) před Janem Benešem z MS Bike Academy. Čtvrtý skončil plzeňský ultramaratonec Tomáš Kozák. Mezi ženami si královskou korunu nasadila Milena Cesnaková (5:19:31,9).

Author Král Šumavy je ale hlavně akcí pro veřejnost a podle ředitele závodu Radka Otrusiny jsou králové a královny všichni, kteří závod dokončí.

Cyklistický svátek zahájí už zítra odpoledne v centru Klatov eliminační sprint Královské kostky.

Prezentace účastníků Krále proběhne na fotbalovém stadionu v Lubech, kde je potom i cíl (asi dva kilometry od místa startu). A to zítra od 14.00 do 22.00 hodin a potom v sobotu od 6.00 do 9.45 hodin.
Souboj na nejdelší královské trase začne v sobotu v 7.30 hodin, závod na 70 km startuje v 9.00 hodina v 10.00 hodin se rozjede klání na prodloužené trase 49 km.

V cíli čeká závodníky občerstvení a po vyhlášení vítězů i účastnická tombola o hodnotné ceny. Večerní program zahájí ve 20.00 hod. vystoupení kapely Pilsen Queen Tribute Band.

Ilustrační foto
Kindl už trénuje v Plzni. Ten mladší a útočnější