Nový rok se nezadržitelně blíží. Několik obcí a měst na Rokycansku připravuje zajímavé akce. Nechybí ani ohňostroje.

V Mirošově si mohou občané například připít přímo se starostou. Před budovou knihovny se uskuteční Novoroční setkání. „Občané si mohou v pátek 1. ledna od sedmnácti hodin popovídat o tom, jaký byl uplynulý rok 2015 a také o tom, co nás čeká v roce nadcházejícím," sdělil starosta Vlastimil Sýkora.

Přímo na Silvestra odpálí ohňostroj ve Zbirohu. „Je to standardní ohňostroj, který město vyjde zhruba na tři tisíce korun," konstatoval tajemník úřadu Jan Květoň. „Cena je symbolická a už patnáctým rokem jej na Silvestra město Zbiroh pořádá. Odpalují ho místní hasiči a ohňostroj máme od jednoho stálého dodavatele," uzavřel.

V Kamenném Újezd už si ohňostroj užili obyvatelé předčasně. „Letos jsme ho měli, když se zde konaly adventní trhy. Celkově vyšel obec na deset tisíc korun," uvedla starostka obce Jarmila Vaňourková. Včera se zde konala předsilvestrovská zábava. K tanci a poslechu hrál od dvaceti hodin Plzeňský expres. „Jsme rádi, že bylo vyprodáno," uzavřela Vaňourková.

V Hrádku za novoroční ohňostroj zaplatí o deset tisíc korun víc než v loňském roce. „Krásná podívaná startuje prvního ledna v osmnáct hodin před kulturním zařízením. Každoročně se sem sjíždí lidé z širokého okolí. Určitě bude o dost krásnější, než loni. Vždyť je také o něco dražší," doplnil starosta města Jaroslav Perlík.

V sobotu mohou občané dorazit také do Příkosic. Zde obecní úřad pořádá ohňostroj od osmnácti hodin u místní mateřinky. Vesnička na jihu okresu na tuto akci vyčlenila přibližně pět tisíc korun.