Konvoj padesáti vytrvalců se vydal v chladném sobotním dopoledni nádhernou scenérií Husových sadů. Pokračoval zde projekt Škoda fit a po podzimní premiéře přilákal nyní padesátku běžců.

„Zatímco minule jsme se zaměřili výživu, intervaly a správný odpočinek, nyní to bude více o běhu," hlásil odborník Miloš Škorpil, jehož představil iniciátor akce Josef Bernard. Na aktéry čekal bezmála tříkilometrový okruh a vedl ho Ondřej Weis. Radní okresního města, který má trasy na okraji Rokycan zmapované.

V početném pelotonu nechyběly naděje klubu AC Falcon. „Jsem trochu nevyspalý, protože v noci jsem si nenechal ujít halové mistrovství světa z Ameriky. Ale stálo to za to. Maslák je ve finále čtyřstovky a věřím ve zlato," sděloval talentovaný mílař Marek Štochl, jehož předpověď se včera po třetí hodině ranní naplnila.

Překvapil značný zájem něžného pohlaví a složitější to bylo s avizovanými hosty. Fotbalista Pavel Horváth musel s Viktorií do Liberce, šéf hokejové Plzně Martin Straka vyrazil k extraligovému čtvrtfinále do Olomouce, ovšem Rokycanští o známou tvář nepřišli. Přivítali mohutným potleskem bronzového olympionika ze Sydney Jana Řehulu.