Uvízlé kamiony, rozbředlý sníh a ledovka. Tak by se dalo charakterizovat včerejší ráno v rokycanském okrese. Kdo nemusel, raději nevyjížděl. Situace na silnicích komplikovala život také autobusům.

Problémy byly po sedmé hodině ranní v Hrádku. Na kopci u hřbitova stálo několik kamionů, které nemohly ve směru na Mirošov vyjet. Silničáři poslali do terénu všechny vozy, ale proti návalu sněhu nebyla obrana. „Naši pracovníci byli na svých okruzích celou noc. Předpokládáme, že se v následujících dnech ochladí a uklidní se i vítr a podmínky se zlepší," sdělil hlavní koordinátor Správy a údržby silnic v Rokycanech Jiří Slapnička. Počasí si v noci doslova hrálo. Silný vítr komplikoval silničářům práci. Sněžilo také v několika etapách, takže nebylo možné, aby se situace zvládala.

Komplikace v dopravě měly také linkové autobusy. Už v úterý ráno vyprošťoval traktor školní autobus, který jede od Štítova ve směru na Rokycany. Dobře na tom byla vlaková doprava. „Provoz na tratích na Rokycansku byl ve čtvrtek ráno bezproblémový. Nezaznamenali jsme žádné potíže," konkretizovala tisková mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.